Imunonutriția este știința responsabilă de studierea relației dintre nutrienți și imunitate, motiv pentru care îți propunem să descoperi cum afectează starea ta de sănătate, ceea ce mănânci.
Potrivit specialiștilor în nutriție, unele substanțe au proprietatea de a spori imunitatea, motiv pentru care îți propunem să descoperi care sunt nutrienții care ajută la întărirea sistemului imunitar.
Glutamina
Este un aminoacid non esențial, care are puterea de a îmbunătăți sănătatea tractului digestiv. Potrivit specialiștilor, această substanță asigură menținerea sănătății mucoasei intestinale și reduce zilele de spitalizare în cazul pacienților cu transplant de măduvă osoasă.
Arginină
Este un aminoacid ce ajută, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar, dar și la vindecarea rapidă a rănilor. Potrivit literaturii de specialitate, suplimentele alimentare care conțin această substanță ajută la reducerea înflamațiilor din organism.
Acizi grași Omega-3
Aceștia sunt, de asemenea, esențiali pentru întărirea sistemului imunitar și ajută, de asemenea, la reducerea inflamațiilor din organism, care apar, uneori, din cauza, consumului de alimente procesate.
Ce alimente ajută la întărirea sistemului imunitar:
Pentru a-ți întări sistemul imunitar alege să incluzi în alimentația ta următoarele alimente:
Grapefruit - bogat în vitamina C și în flavonoide, acesta ajută la întărirea sistemului imunitar
Migdale - conțin vitamina E, riboflavină, niacină și vitamina B, care ajută la combaterea efectelor stresului asupra sistemului imunitar
Varza - este o sursă bogată de antioxidanți, motiv pentru care ajută la prevenirea efectelor nocive date de radicalii liberi
Spanac - conține acid folic, antioxidanți și vitamina C, fapt pentru care este considerat un super-aliment, ajutând la întărirea sistemului imunitar.
Usturoi - este o sursă excelentă de antioxidanți, fapt pentru care ajută la întărirea sistemului imunitar, dar și la prevenirea unor afecțiuni, precum ulcer, cancer de stomac.
Credit foto: Shutterstock