”Ești ceea ce mănânci” n-ar putea fi o expresie mai reală decât atunci când vine vorba despre o piele curată și strălucitoare. Acneea, eczemele și alte probleme ale pielii sunt determinate de o dietă dezechilibrată. Tocmai de aceea, astăzi îți propunem să descoperi care ce trebuie să faci pentru a-ți menține sănătatea pielii.
Bea cel puțin doi litri de apă
Pielea este cel mai mare organ din corpul uman și este o reflexie a ceea ce se întâmplă în organismul tău, susține dieteticianul Christy Brissette. Astfel, potrivit specialiștilor, persoanele care nu consumă o cantitate suficientă de apă se confruntă cu piele uscată, în special iarna. Astfel, dacă nu îți place apa poți alege să-ți prepari diferite infuzii. Spre exemplu, poți adăuga căpșune, castraveți sau chiar portocale în apă, pentru a-i conferi un gust plăcut. În plus, antioxidanții regăsiți în fructe îți vor hidrata și mai tare pielea, îmbunătățind astfel felul în care arată.
Somonul n-ar trebui să lipsească din dieta ta
Ca să ai o piele strălucitoare și sănătoasă este musai să-i oferi organismului o cantitate optimă de acizi grași - Omega 3. Iar cel mai ușor, pe aceștia îi găsești în somon. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Clinical Medicine, pentru a-ți îmbunătăți aspectul pielii este indicat să consumi fie somon, fie macrou ori alte tipuri de pește gras. Dacă nu ești fan pește, poți opta pentru semințe de chia sau nuci, care conțin, de asemenea, o cantitate mare de acizi grași.
Cartofii dulci, un aliat de nădejde pentru o piele curată
De cele mai multe ori, oamenii aleg să consume alimente care au un index glicemic sporit, motiv pentru care ajung să se confrunte cu o inflamații ale pielii. Potrivit specialiștilor, afecțiuni precum acneea pot fi înrăutățite de alimente bogate în zahăr. De aceea, îți recomandăm să consumi cartofi dulci, care conțin antioxidanți și fibre.
Roșii ajută la menținerea sănătății pielii
Pe lângă faptul că ajută la reducerea riscului de apariție a bolilor de inimă și a infarctului, studiile arată roșiile ajută la îmbunățirea aspectului pielii. Licopenul, un ingredient care se regăsește în roșii, ajută la prevenirea efectelor nocive date de razele UV.
Nucile braziliene ajută la menținerea sănătății pielli
Nucile braziliene țin dermatologul la distanță. Conțin o cantitate mare de seleniu, care este esențial pentru reducerea efectelor nocive date de radicalii liberi și previne, de asemenea, cancerul de pielii. Nucile braziliene ajută, de asemenea, la reducerea riscului de atac de inimă. Dacă ești alergic la nucile braziliene, însă, poți consuma iaurt, ouă și fructe de mare.
Fructe care conțin vitamina C
Fructele și legumele bogate în vitamina C ajută organismul să producă colagen, care este esențial pentru menținerea elasticității pielii. Acesta joacă, de asemenea, un rol important în vindecarea bolilor de piele, motiv pentru care îți recomandăm să consumi kiwi, dar și portocale, care conțin și vitamina C și antioxidanți, responsabili de reducerea deteriorării pielii.
Credit foto: Pexels