Un studiu realizat în Statele Unite ale Americii a readus în atenția oamenilor faptul că includerea ciupercilor în dieta zilnică ar putea reduce riscul de cancer.

Potrivit cercetătorilor americani, care au analizat 17 cercetări privind cancerul publicate între 1966-2020, aceștia au stabilit că există o legătură între consumul de ciuperci și boală.

Potrivit Daily Mail, cercetătorii de la Penn State Cancer Institute au arătat că persoanele care consumă 18 grame de ciuperci pe zi pot prezenta un risc mai scăzut de a dezvolta cancer cu 45 la sută. Conform acestora, 18 grame de ciuperci înseamnă cam o ciupercă mare. De asemenea, mai multe studii au arătat, de-a lungul timpului, că un consum constant de ciuperci va reduce riscul de cancer, inclusiv cancerele de prostată și de col uterin.


În general, aceste descoperiri oferă dovezi importante privind efectele uimitoare ale ciupercilor împotriva cancerului”, a declarat autorul studiului John Richie, profesor de științe ale sănătății publice și farmacologie la Penn State Cancer Institute.

Acesta a subliniat, de asemenea, că sunt necesare mai multe studii pentru a stabili felul în care ciupercile acționează asupra organismului.

Ciupercile sunt recunoscute ca fiind bogate în proteine, vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Ba ai mult, sunt folosite pentru proprietățile lor încă din cele mai vechi timpuri în medicina asiatică. Ba mai mult, studiile efectuate în ultimii ani au arătat că acestea reduc inflamațiile și au efecte antioxidante.

”Ciupercile sunt o sursă bogată de ergotioneină, care este un antioxidant unic, ce oferă protecție celulară.”, a declarat autorul studiului.

Astfel, acesta a explicat că un consum regulat de ciuperci ar putea ajuta organismul să combată efectele nocive ale stresului oxidativ și să reducă riscul de cancer.