Infidelitatea este o situație extrem de dureroasă și dificilă prin care pot trece cuplurile. Dacă ai ajuns în acel punct și îți dorești să găsești o soluție pentru a depăși această problemă îți propunem să ții cont de aceste sfaturi.

Să treci peste infidelitate nu este deloc simplu, însă unele cupluri pot depăși această situație, dacă partenerii reușesc să aibă încredere unul în celălalt.

Mulți oameni sunt infideli pentru că pur și simplu așa este firea lor. Alții, în schimb, pur și simplu nu pot fi sinceri cu partenerul lor sau își doresc să aibă o relație deschisă. Indiferent de motive, însă, există întotdeauna o persoană care suferă teribil.

Potrivit unor studii de specialitate, 30 la sută din populație alege să-și înșele partenerul de cuplu, iar aceste date provin și de la femei și de la bărbați.

Cum poți să-ți revii după infidelitate, află mai jos:

Nu-ți ascunde durerea

Atunci când apare infidelitatea în cuplu este necesar să comonuci. Chiar dacă e dureros, vorbește despre ceea ce simți, pune întrebări, ascultă răspunsurile, însă evită să ignori durerea pe care o simți. Evită să pretinzi că nu s-a întâmplat nimic, întrucât te vei afunda într-o situație și mai dureroasă. Totodată, deși e dureros, ia decizia pe care ți-o dorești.

Analizează-ți cu sinceritate relația

Unele cupluri aleg să-și continue relația după infidelitate, însă de multe ori lucrurile nu vor fiuncționa la fel. Odată ce ai înșelat, încrederea a dispărut. Tocmai de aceea este musai să te gândești bine dacă poți ierta ceva de genul ăsta, dacă vei putea să dormi lângă persoana respectivă fără să te întrebi dacă te minte, dacă are pe altcineva. Fii sinceră cu tine, întrucât să mergi mai departe într-o relație și să nu fii pregătită nu-ți va aduce decât o suferință în plus. De asemenea, separarea temporară te va ajuta să-ți clarifici această situație, așa că nu ezita să stai departe de partenerul tău o perioadă.

Gândește-te bine dacă vrei să continui relația

Dacă te gândești să-ți ierți partenerul și să mergi mai departe cu relația este esențial să te gândești de ce vrei să faci asta. Ești pur și simplu îndrăgostită ori îți dorești să reconstruiești acea legătură. Sau decizia vine dintr-o dependență, fie de natură economică ori emoțională, din teama de a fi singură? Răspunde-ți la întrebări, însă fii sinceră cu tine.

Totodată, atunci când treci printr-o astfel de perioadă alege să vorbești cu oamenii dragi ție, petrece timp și ține cont că există viață și după separare. Nu-ți pune limite, alege să fii puternică, permite-ți să suferi, însă gândește-te că vor exista experiențe care îți vor aduce și bucurie.

Credit foto: Shutterstock