Nesiguranțele sunt chestiuni cu care se confruntă multe persoane și pot fi sănătoase, însă atunci când depășesc o limită, ele te pot afecta în diferite feluri. Cum îți poate influența relația de cuplu nesiguranțele în dragoste îți propunem să descoperi în articolul de mai jos:

Nesiguranțele în dragoste sunt atât de subtile, astfel încât uneori nici măcar nu realizezi că te confrunți cu niște probleme pe care ar trebui să le tratezi, pentru a nu-ți afecta relația de cuplu.

Cum recunoști nesiguranța în dragoste, dar și cum te poate afecta, află mai jos:

Ți-e teamă de abandon

Teama de abandon este unul dintre principalele semne ale nesiguranței în dragoste. Această teamă se poate manifesta din diferite motive, însă cea mai frecventă cauză este stima de sine scăzută, precum:

  • Simți că nu ești destul de bună pentru partenerul tău
  • Crezi că el își poate găsi pe cineva mai bun drept partener de viață
  • Consideră că, în cazul în care relația se termină, nu vei putea găsi un alt partener.

Ești independentă de partenerul tău

Nesiguranța în dragoste se poate manifesta, de asemenea, și prin independență, însă ce este curios este faptul că ea se poate manifesta și în cazul unei persoane care se confruntă cu frica de abandon. Din nefericire, acest comportament începe în copilărie și extinde până la maturitate. Această independență se poate reflecta prin luarea unor decizii fără să-ți consulți partenerul, ascunzi ori refuzi actele de afecțiune, afișezi o atitudine distantă și rece. Această independență funcționează ca un mecanism de apărare în fața insecurității și a temei de abandon.

Ți-e teamă să ai încredere

Încrederea este ideea centrală a unei relații de cuplu sănătoase. Nesiguranța, însă, te poate împiedica să ai încredere în partenerul tău, lucru care va duce la afectarea relației. Mai exact, atunci când nu ai încredere te va determina să-ți pui întrebări cu privire la fidelitatea partenerului.

Îți vei dori ca relația să fie perfectă

Un alt semn al nesiguranței în dragoste poate fi reprezentat de dorința de a avea o relație perfectă, așa cum este portretizată în filme. Idealizarea unei relații poate, de asemenea, să ducă la nesiguranțe și teamă, ceea ce va duce, într-un final, la eșecul relației.

Totodată, un alt semn al nesiguranței în cuplu poate fi gelozia. Acesta este un sensiment care se manifestă din dorința de a păstra ceea ce avem. Atunci când te confrunți cu acest sentiment și vei fi copleșită de el îți vei dori să ții totul sub control, ceea ce e total greșit, întrucât mai devreme sau mai târziu va duce la deteriorarea relației.

Credit foto: Shutterstock