Îngrijirea pielii gâtului poate fi o adevărată provocare, fapt pentru care este important să folosești produse cosmetice ce conțin ingrediente puternice, ce au posibilitatea de a hidrata și proteja pielea.

Să crezi că aceleași produse pe care le folosești pentru îngrijirea pielii feței sunt în regulă și pentru îngrijirea pielii gâtului este total greșit. Această zonă a corpului are nevoie de produse cu un conținut unic, care să curețe, să hidrateze și să prevină efectele cauzate de expunerea la soare și chiar poluare.

Această piele este elastică și rezistentă grație celulelor keratinizate. Din acest motiv este important să-i acorzi o atenție deosebită acestei zone și să folosești tratamente care pătrund adânc în piele și o hidratează.

Pielea gâtului poate să-ți trădeze vârsta

Pielea de pe gât este mai subțire, iar capacitatea de a se regenera este mai mică, motiv pentru care expunerea la soare, vânt și poluarea sunt doar câțiva dintre factorii care o pot deteriora. Din acest motiv, odată cu trecerea anilor, aceasta se poate lăsa, pot să apară riduri orizontale, acumulări de grăsime ori pete.

Care sunt ingredientele bune pentru îngrijirea pielii de pe gât, află mai jos:

Așa cum ai grijă de ten, așa ar trebui să-i acorzi atenție și pielii de pe gât. Folosește apă micelară pentru a îndepărta impuritățile, după care aplică un ser, gel ori o cremă ce conțin ingredientele de mai jos:

DMAE

Dimetiletanolamină (DMAE) este un ingredient activ care stimulează mușchii de pe față și gât. Folosit în cosmetică, acest ingredient previne lăsarea pielii. Astfel, el ajută la redarea fermității piele, o hidratează și are și proprietăți antioxidante. Se mai numește deanol ori etanolamină.

Vitamina C

Despre efectele vitaminei C s-a vorbit mult de-a lungul timpului, însă trebuie să știi că aceasta nu trebuie să lipsească din produsele pe care le alegi pentru îngrijirea pielii gâtului. Previne apariția petelor și a ridurilor fine. Este indicat să alegi produse care conțin o cantitate mai mică de 20 la sută de vitamina C.

Acid hialuronic

Acidul hialuronic este un ingredient folosit frecvent în cosmetică și are numeroase beneficii pentru piele. În ceea ce privește pielea de pe gât, acesta o hidratează și sporește regenerarea barierei pielii și, totodată, conferă un plus de strălucire.

Aminoacizi

Produsele cosmetice cu peptide ori aminoacizi au fost autorizate de doctori grație complexității acestor formule. Acești compuși stimulează producerea de colagen și elastină, mai ales când sunt combinați cu alte ingrediente, precum acid hialuronic.

Antioxidanți

Într-un articol publicat în Chilean Journal of Dermatology, oamenii de știință au subliniat faptul că antioxidanții au rolul de a combate efectele nocive date de stresul oxidativ, prevenind astfel îmbătrânirea prematură. De asemenea, sunt recomandate și suplimentele alimentare orale, care pot ajuta la regenerarea dermei. De asemenea, cremele care conțin vitamine C și E, precum și acid ferulic, sunt o sursă bogată de antioxidanți. În plus, poți include în dieta ta mere, prune, legume verzi, citrice sau nucă de cocos.

Credit foto: Shutterstock