Beneficiile uleiului de măsline nu sunt necunoscute, însă acesta este un ingredient regăsit în produsele cosmetice și, mai mult de atât, poate să fie inclus chiar și în rutina ta de îngrijire, întrucât există numeroase trucuri pe care le poți încerca la tine acasă.

Uleiul de măsline este unul dintre ingredientele recomandate atunci când vrei să adopți o dietă echilibrată, însă și, în plus, acesta are și proprietăți excelente asupra pielii, putând fi folosit pentru a înlocui numeroase produse cosmetice.

Bogat în acizi grași Omega-3, în vitamina E și alți acizi esențiali, uleiul de măsline ajută la hidratarea celulelor și, în plus, la regenerarea pielii care are de suferit din cauza poluării. De asemenea, uleiul de măsline încetinește efectele nocive date radicalii liberi și previne apariția ridurilor premature și a petelor.

Cum poți să folosești uleiul de măsline pentru obținerea unor remedii naturale, află mai jos:

Ulei de măsline și ulei de migdale

Dacă ai nevoie de un ser care să-ți hidrateze pielea în profunzime și să o hidrateze, atunci alege să amesteci două linguri de ulei de măsline cu o lingură de ulei de migdale.

Aplică amestecul pe față, gât și piept, masând ușor, după care așteaptă să intre în piele.

De asemenea, acest amestec poate fi folosit și pentru îndepărtarea machiajului.

Ulei de măsline și aloe vera

La îndemâna oricui, uleiul de măsline poate fi folosit pentru a trata arsurile, alergiile și alte probleme ale pielii. Tot ce trebuie să faci este să amesteci două linguri de ulei de măsline cu două linguri de gel de aloe vera. Amestecă bine ingredientele, până obții o pastă omogenă.

Clătește-ți pielea cu apă rece, după care aplică pasta obținută masând ușor. Așteaptă să acționeze 40 de minute, după care spală-te bine. Pentru efecte maxime, este indicat să încercați acest remediu de 2-3 ori pe săptămână.

Ulei de măsline și zahăr

Chiar dacă uleiul de măsline nu este recomandat pentru tenul gras, există o modalitate în care îl poți folosi și dacă te confrunți cu exces de sebum.

Așadar, amestecă o lingură de zahăr cu una de ulei de măsline, iar apoi masează fața ori gâtul cu mișcări circulare. Așteaptă să acționeze 10-15 minute, după care clătește. Repetă acest truc de două ori pe săptămână.

Tratament de față cu ulei de măsline și banană

Eficientă pentru hidratarea pielii este și banana, motiv pentru care dacă ai pielea afectată de soare ori de poluare îți recomandăm să încerci acest tratament natural.

Trebuie doar să zdrobești o jumătate de banană, iar apoi să o mixezi cu ulei de măsline. Aplică pasta obținută pe piele, după care las-o să acționeze pentru 30 de minute. Repetă acest tratament de cel puțin trei ori pe săptămână.