E aproape final de septembrie, motiv pentru care îți recomandăm să profiți de roșiile pe care le mai găsești în piață și să încerci câteva rețete de salate delicioase, nutritive, ce sunt potrivite fie pentru prânz, fie pentru cină.

Salată de roșii cu rozmarin

Proapătă și delicioasă, această salată de roșii cherry este ideală pentru momentele în care ești pe fugă.

Ingrediente necesare:

  • 100 grame de roșii cherry
  • 100 grame de roșii galbene
  • o lingură de ulei de măsline
  • o lingură de oțet balsamic
  • organo proaspăt, tocat mărunt
  • câteva crenguțe de rozmarin.

Mod de preparare:

Într-un bol, taie roșiile cherry pe jumătate, după care condimentează cu sare și piper și adaugă oțetul și uleiul de măsline. Garnisește cu oregano proaspăt și rozmarin și amestecă bine, pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Salată de roșii, castraveți și ceapă

Această rețetă îți va aminti, cu siguranță, de copilărie.

Ai nevoie de:

  • 200 grame de roșii
  • trei castraveți
  • o ceapă
  • o lingură de ulei de măsline
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Spală roșiile și taie-le felii mai mari, după care ocupă-te de castraveți, spală-i și taie-i felii subțiri.

Ceapa trebuie să fie tăiată rondele subțiri, după care pune-o peste roșii și castraveți, adaugă uleiul și condimentează cu sare și piper. O vei adora, pur și simplu.

Salată de roșii și castraveți cu smântână

Dacă îți dorești să încerci o rețetă de salată de roșii altfel, atunci aceasta este potrivită pentru tine.

Ai nevoie de:

  • trei roșii mari
  • doi castraveți
  • o ceapă
  • o legătură de mărar proaspăt
  • o lingură de smântână
  • o lingură de suc de lămâie
  • o lingură de oțet balsamic

Mod de preparare:

Spală și taie roșiile cubulețe, după care taie și castraveții, ceapa și mărarul.

Adaugă smântâna, oțetul balsamic, precum și sucul de lămâie și nu uita să condimentezi cu sare și piper după gust.

Salată Caprese cu piersică

Dacă adori roșiile, dar îți dorești să încerci un preparat altfel, atunci salata Caprese cu piersică este alegerea perfectă.

Ingrediente necesare:

  • trei roșii
  • două piersici
  • o legătură de busuioc
  • mozarella
  • ulei de măsline
  • oțet balsamic
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Taie roșiile sub formă de felii subțiri, la fel și pierisicile și mozarella.

Pe o farfurie, așază alternativ feliile de roșii, mozzarella, piersică și busuioc, după care condimentează cu sare și piper și stropește totul cu ulei de măsline și oțet balsamic.

Poftă bună!

Credit foto: Shutterstock