Considerată un adevărat izvor de sănătate, mierea are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind o sursă bogată de vitamine, enzime, aminoacizi, minerale, printre care fier, magneziu, potasiu, etc.

Potrivit nutriționiștilor, mierea are efecte antiinflamatorii, ajutând la combaterea alergiilor, conferă un boost de energie, grație aportului de zahăr natural, precum fructoză și glucoză. Totodată, studiile de specialitate au arătat că mierea ajută la ameliorarea inflamațiilor de la nivelul gâtului și ameliorează simptomele date de răceală și gripă.

Care sunt cele mai eficiente infuzii cu miere pentru păstrarea sănătății și întărirea sistemului imunitar, află mai jos:

Infuzie cu miere, lămâie și rozmarin

Infuzia cu miere și lămâie este un remediu naturist obișnuit, ce combate disconfortul cauzat de durerile în gât, precum și simptomele date de răceală și gripă.

Ingrediente necesare:

- 250 ml de apă
- sucul obținut dintr-o lămâie
- o lingură de miere de rozmarin
- o lingură de coajă rasă de lămâie

Mod de preparare:

Într-un ibric, pune apa și lasă la fiert pentru zece minute. Ulterior, adaugă coaja și zeama de lămâie, precum și mierea. Depozitează amestecul într-un borcan.

Pune două lingurițe din amestecul obținut într-un pahar cu apă, iar apoi consumă-l dimineața, pe stomacul gol, dar și între mese. Este recomandat să consumați două-trei căni pe zi.

Infuzie cu miere, ghimbir și scorțișoară

Aceste trei ingrediente sunt recunoscute pentru proprietățile analgezice, antibiotice și energizante. Potrivit unor specialiști în nutriție, consumul regulat ajută la întărirea sistemului imunitar și, de asemenea, facilitează eliminarea toxinelor din organism, previne îmbătrânirea celulară, sporește pierderea în greutate și previne oboseala și stresul.

Ingrediente necesare:

- un litru de apă
- un baton de scorțișoară
- cinci lingurițe de ghimbir ras
- 100 grame de miere

Mod de preparare:

Într-o oală, adaugă apa și fierbe până când dă în clocot, iar apoi pune ghimbirul și scorțișoara.

Redu focul și lasă la gătit pentru zece minute. Așteaptă să se răcească, după care adaugă mierea.

Bea câte o ceașcă în fiecare dimineață, pe stomacul gol.

Infuzie cu miere și usturoiul

Usturoiul este recunoscut pentru proprietățile analgezice și antiinflamatorii, în timp ce mierea este un superaliment ce are numeroase beneficii pentru sănătate.

Consumată constant, această infuzie ajută la ameliorarea durerilor de dinți, a iritațiilor și a durerilor în gât.

Ingrediente necesare:
- zece căței de usturoi
- 250 ml de apă
- 350 grame de miere

Mod de preparare:

Într-o oală mare, fierbe apa în clocot, iar apoi, la bain-marie, încălzește mierea. Adaugă cățeii de usturoi și lasă la gătit pentru zece minute.

Pune amestecul obținut într-un borcan pe care îl poți închide ermetic și păstrează-l într-un loc întunecos.

Dimineața și seara, încălzește un pahar cu apă, adaugă două lingurițe din amestecul preparat și consumă băutura imediat.