Despre beneficiile uleiului de cocos s-a vorbit mult timp, motiv pentru care în articolul de astăzi îți propunem să descoperi care sunt, cu adevărat, efectele acestui produs ce este o sursă bogată de grăsimi sănătoase.

Uleiul de cocos este un ingredient popular, extrem de benefic pentru sănătate, fiind folosit atât în industria de cosmetice, cât și pentru realizarea unor produse naturale.

Uleiul de cocos este o sursă bogată de acizi grași, mulți dintre ei fiind saturați. Acesta are, de asemenea, un conținut bogat de nutrienți, care potrivit studiilor de specialitate, sunt esențiali pentru funcționarea optimă a sistemului cardiovascular.

De asemenea, uleiul de cocos este folosit chiar și pentru a pierde în greutate, întrucât oferă acea senzație de sațietate.

Uleiul de cocos este, printre altele, o sursă excelentă de vitamina E, care este cunoscută pentru proprietățile antioxidante și care ajută la combaterea efectelor nocive date de radicalii liberi și de oxidarea celulară.

De asemenea, oamenii de știință au stabilit că uleiul de cocos ajută la întărirea sistemului imunitar, potrivit unui studiu publicat în revista Nutrients.

În plus, uleiul de cocos ajută chiar și la dilatarea vaselor de sânge, prevenind formarea cheagurilor de sânge, întrucât conține vitamina E și vitamina K, care sunt recomandate pentru a reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare.

Nu în ultimul rând, aceste vitamine ajută și la reducerea riscului de apariție a unor boli neurodegenerative, însă mai sunt necesare niște studii.


Uleiul de cocos conține, printre altele și vitaminele A, C, D, dar și fier și calciu, nutrienți care sunt esențiali pentru reglarea digestiei și a metabolismului. În plus, datorită conținutului de acid lauric și a acizilor grași, acesta protejează ficatul împotriva afecțiunilor, si, în același timp, împiedică acumularea de grăsimi în organism.

Grație aportului de calciu, uleiul de cocos ajută la menținerea densității osoase, dar și la întărirea dinților, întrucât facilitează absorbția calciului în organism. De asemenea, împiedică apariția cariilor, formarea tartrului, dar și a osteoporozei.

Uleiul de cocos ajută și la menținerea sănătății pielii, întrucât are un aport bogat de trigliceride care au proprietăți antifungice. Nu în ultimul rând, uleiul de cocos contribuie la distrugerea microbilor, dar și la reglarea zahărului din sânge, fiind o sursă excelentă de acid lauric.