Miere are proprietăți antibacteriene și este benefică chiar și pentru menținerea unui păr frumos și sănătos, motiv pentru care îți propunem să încerci câteva măști simple, ce sunt la îndemâna oricui.

Mierea conține vitamine, minerale și alte substanțe ce ajută la regenerarea melaninei, lăsând părul sănătos și strălucitor.

Descoperă cum să-ți îngrijești părul cu ajutorul măștilor cu miere, mai jos:

Mască cu miere pentru păr deteriorat

- un gălbenuș de ou
- trei linguri de miere
- un avocado

Curăță fructul de avocado, zdrobește miezul și amestecă-l cu gălbenușul și cu mierea.

Amestecă totul bine, după care aplică pe păr și lasă să acționeze între 6-30 de minute. Ulterior, clătește din abundență. Repetă procedura de două ori pe săptămână.

Mască cu miere pentru păr uscat 

- 200 de grame de miere
- două linguri de ulei de măsline

Într-un bol, amestecă cele două ingrediente, iar apoi aplică pasta obținută pe părul uscat. Masează scalpul, pentru a stimula circulația sângelui, apoi lasă masca să acționeze pentru 20 de minute. Șamponează și clătește din abundență cu apă călduță.

Mască cu miere împotriva căderii părului

- o lingură de pudră de scorțișoară
- trei linguri de ulei de măsline
- trei linguri de miere

Amestecă toate ingredientele într-un bol, după care aplică pe scalp. Masează ușor 5-10 minute, apoi șamponează și clătește din abundență.

Mască cu miere pentru vârfuri deteriorate

- 100 grame de miere

Aplică mierea pe vârfurile despicate, lasă să acționeze pentru 20 de minute, apoi șamponează și clătește din abundență. Extra truc: ca să acționeze rapid, pune-ți pe păr un prosop cald, întrucât căldura activează foliculii, sporind astfel regenerarea părului.

Mască pentru păr gras

- patru linguri de miere
- sucul obținut din două lămâi

Pentru a-ți regla pH-ul părului și pentru a te bucura de un păr frumos, amestecă cele două ingrediente, iar apoi aplică pe scalp masând ușor. Trei minute sunt de ajung pentru ca tratamentul să aibă efect, apoi șamponează și clătește din abundență.

Credit foto: Shutterstock