Nimeni nu știe cât de mult va trăi, însă sunt lucruri pe care le poți face în speranța că îți vei prelungi viața, precum adoptarea unui stil de viață sănătos și adoptarea unui stil de viață activ.

Se spune că longevitatea depinde de gene, dar și de locul în care trăiești, însă există și câteva sfaturi pe care le poți adopta în stilul de viață, pentru a te asigura că îți vei păstra sănătatea:

Nu mânca după ce ai atins senzația de prea plin

Chiar dacă te bucuri de un preparat delicios, odată ce ai simțit că ești full, oprește-te. Acesta este cel mai simplu truc de care poți ține cont dacă îți dorești să te bucuri de o viață îndelungată. Adoptă un stil de viață echilibrat, bazat pe fructe și legume și nu aștepta să fii prea flămând. Mănâncă puțin și des și te vei bucura de o stare de sănătate bună.

Nu sări niciodată peste micul dejun

Despre micul dejun s-a vorbit mult de-a lungul timpului. În timp ce unii nutriționiști recomandă să sari peste el, alții sunt de părere că este cea mai importantă masă. Potrivit studiilor ce au avut în prim plan oamenii care au trăit zeci de ani, aceștia obișnuiau să mănânce dimineața. Conform cercetărilor, persoanele care iau micul dejun în fiecare zi au șanse cu zece la sută mai mari de a trăi până la 100 de ani.

Consumă fructe și legume la micul dejun

O dietă bazată pe fructe și legume te va ajuta să-ți păstrezi sănătatea, motiv pentru care nutriționiștii îți recomandă să mănânci la micul dejun fructe, legume, cartofi dulci, nuci, linte. Evident, poți să consumi și lactate ori carne, însă cea mai mare parte a mesei ar trebui să fie formată din legume.

Evită consumul de zahăr

Un alt sfat de care ar trebui să ții cont în speranța unei vieți îndelungate este să renunți la consumul de zahăr. Acesta se regăsește oricum în mod natural în numeroase alimente, motiv pentru care n-ar trebui să-l adaugi și tu în alte preparate. Evită, așadar, prăjiturile, alimentele procesate. Pentru a-ți îndulci ceaiul ori cafeaua, folosește miere. E mult mai sănătoasă.

Credit foto: Shutterstock