Să trăiești câțiva ani în plus e important, însă ce ai spune dacă îți îmbunătățești sănătatea ca să sporești longevitatea vieții. De aceea, în articolul de astăzi îți propunem să descoperi câteva sfaturi simple care te pot ajuta să previi apariția bolilor și să adaugi câțiva ani în plus.

Așadar, află ce poți să faci pentru a spori longevitatea vieții tale, mai jos:

Adoptă o dietă sănătoasă

Studiile de specialitate efectuate de-a lungul timpului au arătat că o dietă sănătoasă și echilibrată îți poate adăuga zece ani la durata vieții. Așadar, pentru a trăi sănătos încearcă să mănânci cât mai sănătos. Potrivit unui studiu recent, ce a urmărit impactul schimbărilor dietei în ceea ce privește decesele cauzate de bolile cardiovasculare, mai mult de 400.000 de decese ce se înregistrează anual ar putea fi prevenite printr-o schimbare a dietei.

Odihnește-te suficient

Să dormi suficient, adică cel puțin șapte ore pe noapte în cazul adulților, este crucial pentru menținerea sănătății și a fericirii. Cu cât dormi mai puțin, cu atât durata vieții tale se scurtează, potrivit unui om de știință. Așadar, asigură-te că dormi cel puțin șapte ore pe noapte, întrucât în acest fel calitatea vieții tale se va îmbunătăți și, în plus, vei avea organismul tău va avea ocazia de a se regenera.

Ține sub control stresul

Totodată, studiile de specialitate au arătat că stresul joacă un rol important în ceea ce privește sănătatea. Persoanele care se confruntă cu stres ori anxietate îmbătrânesc rapid, iar studiile de specialitate au confirmat această teorie.

Fă mișcare

Potrivit studiilor de specialitate, doar 11 minute de exerciții fizice pe zi îți pot afecta longevitatea. Fie că alegi să mergi la sală, fie că alergi în jurul blocului sau te plimbi cu bicicleta, asigură-te că ești constantă. Alege să faci mișcare zi de zi, iar în timp vei vedea efectele nu doar asupra stării tale mentale, ci și asupra sănătății.

Ai grijă de relații tale

Relațiile cu cei apropiați ție joacă un rol important în menținerea sănătății și contribuie la sporirea longevității vieții. Așadar, ai grijă de relațiile cu familia, cu prietenii și cu cei apropiați, întrucât îți vor da un plus de energie și, totodată, te vor face mai fericită și vei trăi mai mult.

Credit foto: Shutterstock