Balonarea este o problemă cu care se confruntă multe persoane la un moment dat. Exercițiile fizice, suplimentele alimentare, dar și masajul sunt trucuri simple care pot ajuta la combaterea acesteia rapid. Totodată, anumite schimbări în ceea ce privește stilul de viață pot ajuta la prevenirea acesteia.

Balonarea abdominală apare, de obicei, atunci când abdomenul este plin. De obicei, aceasta este cauzată de o acumulare de gaze la nivelul tractului intestinal și se manifestă prin un abdomen mai umflat decât de obicei, dar și prin durere. Totodată, retenția de fluide poate determina balonarea.

Cum poți preveni balonarea, află mai jos:

Fă mișcare

Activitatea fizică ajută la mișcarea abdomenului, ceea ce poate contribui la eliminarea gazelor. Așadar, atunci când te confrunți cu balonare ori constipație, alege să ieși la o plimbare, întrucât starea ta se poate îmbunătăți rapid.

Ia suplimente cu mentă

Suplimentele cu ulei de mentă sunt o alegere inspirată pentru combaterea indigestiei și a balonării. Le găsești în farmacii ori plafare și te pot ajuta chiar și la ameliorarea simptomelor date de sindromul colonului iritabil.

Masează-ți abdomenul

Să-ți masezi ușor abdomenul poate fi, de asemenea, eficient pentru a ameliora balonarea. Folosești mișcări circulare, ușoare și nu ezita nici să faci o baie caldă, deoarece relaxarea poate reduce stresul și poate contribui la funcționarea mai bună a tractului intestinal, reducând astfel balonarea.

Consumă alimente bogate în fibre

Pentru a ameliora constipația și balonarea alege să consumi cât mai multe alimente bogate în fibre, însă este important să crești aportul lor treptat, întrucât altfel te poți confrunta cu efecte adverse.

Înlocuiește băuturile carbogazoase cu apa

Băuturile carbogazoase pot duce la acumularea de gaze în stomac. Dioxidul de carbon folosit pentru obținerea acestora pot determina balonarea, la fel și zahărul și îndulcitorii folosiți, motiv pentru care nutriționiștii vă recomandă să consumați cu încredere apă.

Mănâncă la intervale fixe

De cele mai multe ori, balonarea este un efect advers al unei mese copioase. Pentru a evita acest disconfort alege să mănânci puțin, dar mai des, întrucât acest lucru te poate ajuta să ai un sistem digestiv sănătos. Poți, de asemenea, să încerci probioticele, care sunt o sursă de bacterii bune ceea ce înseamnă că vor contribui la îmbunătățirea calității bacteriilor din colon ce determină balonarea.

Credit foto: Shutterstock