Reducerea consumului de sare și de alimente procesate este esențială atunci când te confrunți cu retenție de apă. Ce alte remedii poți să încerci, îți recomandăm să afli în articolul de mai jos.
Dereglările hormonale, anumite afecțiuni, precum hipertensiunea, dar și alți factori pot face ca organismul tău să rețină apă. Acest lucru va duce la apariția altor probleme de sănătate, precum umflarea mâinilor și a picioarelor, dar și dureri.
Retenția de apă, cunoscută și sub numele de edem, apare atunci când ai probleme cu sistemul circulator. Este asociată și cu dereglări hormonale, cu obiceiuri proaste alimentare, dar poate fi cauzată și de menopauză, probleme ale inimii, sarcină, insuficiență renală sau hipertensiune.
Cum poți să combați retenția de apă, află mai jos:
Consumă alimente diuretice
Alimentele care au un conținut bogat de apă, nu doar fructele, nu doar că îți hidratează organismul, dar contribuie la eliminarea urinei, ceea ce esențial când te confrunți cu această afecțiune. Este recomandat să incluzi în dietă ananas, pepene, grapefruit, roșii, sparanghel.
Adoptă o dietă echilibrată
O dietă echilibrată și sănătoasă este esențială pentru menținerea sănătății. Fructele, legumele, cerealele integrale, carnea, lactatele trebuie să facă parte din alimentația ta.
Redu consumul de sare
Pentru a reduce retenția de apă este esențial să eviți să mai adaugi sare în mâncăruri. De asemenea, este indicat să renunți la băuturile carbogazoase, la alimentele ultra procesate și condimentate, la pâinea procesată și la produsele de patiserie.
Consumă o cantitate suficientă de apă
Să bei cel puțin doi litri de apă pe zi te va ajuta să-ți stimulezi sistemul urinar și să îmbunătățești funcționarea rinichilor.
Totodată, pentru a scăpa de retenția de apă nu ezita să faci mișcare, căci vei stimula transpirația, ceea ce va reprezenta, de asemenea, eliminarea apei din organism. În cazul în care nu ești pasionată de sport, poți încerca masajul. Și acesta ajută la eliminarea apei.
Credit foto: Shutterstock