Pandemia de coronavirus a readus în atenție importanța unui sistem imunitar puternic, motiv pentru care îți propunem să descoperi cum este acesta influențat de alimentația de zi cu zi.

Potrivit specialiștilor în nutriție, alimentele pe care le consumi îți influențează direct sistemul imunitar, motiv pentru care astăzi îți propunem să descoperi care sunt cele pe care ar trebui să le excluzi din dietă ori, dacă nu poți, măcar să reduci consumul acestora.

Mâncarea de tip fast food

Atunci când ai un program haotic ești tentat să dai fuga în cel mai apropiat restaurant de tip fast-food. Sau să comanzi acasă. Acest obicei este foarte nociv pentru sănătate, întrucât cercetătorii au asociat mâncarea de tip fast food cu riscul dezvoltării inflamațiilor din organism.

Combinația de cartofi prăjiți cu făină rafinată și zahăr aduăgat contribuie la o dietă hipercalorică, ce îți va slăbi sistemul imunitar.

Potrivit specialiștilor, consumul exagerat de mâncare de tip fast food poate determina sistemul imunitar să acționeze ca și cum ar avea de combătut o infecție bacteriană. Acest lucru poate provoca instalarea diabetului sau a ateriosclerozei.

Alimente care conțin acizi grași Omega 6

Acizii grași Omega-6 sunt puși pe seama slăbirii sistemului minutar. Aceștia se regăsesc, de obicei, în alimentele hiperprocesate și considerate de calitate inferioară. Pentru a-ți întări sistemul imunitar înlocuiește alimentele bogate în acizi grași Omega 6 cu cele care conțin acizi grași Omega 3, precum pește gras (somon, sardine, ton).

Cereale și pâine albă

Nici cerealele și pâinea albă n-ar trebui să facă parte din dieta ta, dacă îți dorești un sistem imunitar puternic. Acestea conțin, de obicei, o cantitate mare de zahăr și sare, care atacă sistemul imunitar, în loc să-l întărească. Așadar, pentru a avea grijă de sănătatea ta înlocuiește produsele făinoase cu cele integrale, care sunt mai puțin rafinate și mai sănătoasă.

Băuturi carbogazoase

Pe lista alimentelor care îți distrug sistemul imunitar se regăsesc și băuturile carbogazoase. Potrivit specialiștilor în nutriție, ele sunt responsabile de creșterea markerilor inflamatorii, mai ales când vorbim de dieta bogată în calorii. De asemenea, consumul frecvent de băuturi carbogazoase poate determina inflamații în organism, din cauza conținutului bogat de zahăr.

Credit foto: Shutterstock