Toamna este sezonul în care apar virozele respiratorii, motiv pentru care îți venim în ajutor cu câteva trucuri simple, care te pot ajuta să previi răceala și gripa.
Cea mai simplă modalitate prin care poți avea grijă de sănătatea ta în sezonul rece este să incluzi în dietă alimente care ajută la întărirea sistemului imunitar, ajutând organismul să prevină răcelile și gripele.
Care sunt cele mai eficiente alimente care au puterea de a întări sistemul imunitar, află mai jos:
Citrice
Portocale, mandarine, grapefruit...Citricele, în general, sunt fructe specifice sezonului rece și sunt o sursă bogată de vitamina C, ajutând la întărirea sistemului imunitar. De aceea, n-ar trebui să stai pe gânduri și să le incluzi în dietă. Te vor ajuta să lupți împotriva infecțiilor. De asemenea, nu trebuie să uiți nici de lămâi și clementine, pe care le poți folosi chiar pentru a-ți prepara limonadă.
Ardei gras roșu
Recunoscut pentru aportul bogat de vitamina C este și ardeiul gras roșu. Acesta conține o cantitate de trei ori mai mare de vitamina C față de portocale și, în plus, au un aport bogat și de betacaroten. Printre altele, ardeiul gras roșu contribuie la menținerea sănătății pielii, fiind bogat în betacaroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A, esențială pentru menținerea sănătății ochilor și pielii.
Broccoli
Poate că nu are un gust tocmai plăcut, dar broccoli este o sursă bogată de vitamine și minerale. Acesta conține vitamina A, C și E, precum și fibre și antioxidanți, motiv pentru care ajută la menținerea sănătății. Îl poți folosi ca garnitură pentru friptură sau îți poți prepara supă cremă.
Usturoi
Regăsit în orice bucătărie din orice colț al lumii, usturoiul n-ar trebui să lipsească din dieta ta, mai ales în sezonul rece. Acesta ajută la combaterea infecțiilor, normalizează tensiunea arterială și, în plus, întărește sistemul imunitar, fiind o sursă bogată de alicină.
Ghimbir
Un alt ingredient recunoscut pentru puterea de a preveni răceala și gripa, ghimbirul ajută la reducerea inflamațiilor din organism, dar, în același timp, ameliorează disconfortul cauzat de durerile în gât și combate greața.
Spanac
Acesta nu conține doar vitamina C, ci și o cantitate mare de antioxidanți și betacaroten, care ajută la combaterea infecțiilor din orgganism și, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar. În plus, spanacul este ușor de inclus în dietă, putând fi consumat sub formă de smoothie-uri, salate, sotat ori chiar sub formă de mâncare.