Nu este niciun secret faptul că ceaiurile ajută la menținerea sănătății și ar trebui să se regăsească în dieta ta oricând. În articolul de astăzi, însă, îți propunem să descoperi ce rol are, mai concret, ceaiul asupra sănătății tale, precum și în ceea ce privește normalizarea nivelului de zahăr din sânge.
Potrivit nutriționiștilor, ceaiul joacă un rol important în ceea ce privește nivelul de zahăr din sânge, însă depinde de felul în care îl bei, dar și ce fel de ceai bei. Mai exact, dacă alegi să-ți îndulcești ceaiul, chiar și cu miere, e clar că nivelul de zahăr din sânge va crește. Pe de altă parte, dacă alegi un anumit tip de ceai, care eventual are rolul de a normaliza glicemia și nu vei adăuga zahăr, atunci evident că nivelul de zahăr va scădea.
Află totul despre consumul de ceai și despre normalizarea glicemiei, mai jos:
Ceaiul negru ajută la normalizarea nivelului de zahăr
În timp ce ceaiul îndulcit, indiferent de tip, determină creșterea nivelului de zahăr din sânge, ceaiul negru are proprietăți antidiabetice, fapt pentru ține sub control glicemia. Este indicat să bei două căni de ceai pe zi, de preferat înainte de ora 16.00, întrucât acest tip de ceai îți conferă și un boost de energie.
Ceaiul acru reglează glicemia
Potrivit unor studii de specialitate, dacă ceaiul dulce duce la creșterea glicemiei din sânge, cel acru, inclusiv ceaiul de hibiscus, determină reducerea nivelului de zahăr din sânge. Mai mult de atât, un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Arizona a arătat că un consum zilnic de ceai de hibiscus normalizează tensiunea arterială, problemă frecvent întâlnită în rândul persoanelor care suferă de diabet de tip 2.

Ceaiul verde, o comoară pentru sănătate
Din dieta ta, mai ales atunci când ești în căutarea unor modalități de a ține sub control nivelul de zahăr, n-ar trebui să lipsească ceaiul verde. Această băutură nu doar că ameliorează durerile de cap, contribuie la pierderea în greutate și îmbunătățește starea de spirit, dar reduce și nivelul de zahăr din sânge, grație aportului bogat de polifenoli.
Consumul constant de ceai ajută la reducerea riscului de deshidratare, care poate determina de multe ori oboseală și confuzie, precum și creșterea nivelului de zahăr. Indiferent de ceaiul pe care-l consumi, însă, evită să-l îndulcești.
Credit foto: Shutterstock


