Dacă ești preocupată de silueta ta și vrei să te menții într-o formă fizică de invidiat învață să faci alegeri sănătoase în ceea ce privește alimentația.

Să mănânci salate nu înseamnă că e tocmai corect, mai ales dacă faci combinații cu un aport caloric sporit, motiv pentru care astăzi te învățăm cum să-ți prepari salata ca să slăbești rapid.

Folosește un dressing bazat pe ulei

Multe dintre vitamine, precum A, D, E și K sunt solubile în grăsimi, motiv pentru care organismul nu le poate absorbi dacă nu consumi grăsimi. Așadar, dacă alegi să mănânci salată, indiferent că vorbim de salată verde ori salata de roșii, alege să o condimentezi cu ulei de măsline și cu oțet.

Folosește un mix de verdețuri

Pentru a te bucura de un preparat bogat din punct de vedere al nutrienților, atunci amestecă salată verde, iceberg și spanac, întrucât conțin antioxidanți, responsabili de întărirea sistemului imunitar. De asemenea, pentru un plus de savoare, poți adăuga și pătrunjel ori busuioc.

Nu renunța la brânză

Consumată în cantități moderate, brânza te ajută nu doar să-ți menții greutatea în limite normale, dar îți va conferi și senzația de sațietate, întrucât este o sursă bogată de calciu. Poți, de asemenea, să consumi și parmezan, mozzarella sau brânză cheddar.

Adaugă și proteine

Fie că vorbim de pui pe grătar sau somon, tofu ori nuci sau semințe, aceste ingrediente n-ar trebui să lipsească din salata ta.

De asemenea, morcovii, castraveții, ardeii colorați, broccoli, căpșunile, zmeura sau chiar perele pot fi ingrediente incluse în salata ta, pentru un mix inedit de texturi și un boost de fibre.

De cealaltă parte, însă, ca să slăbești atunci când mănânci salate este bine să renunți la crutoane. Acestea nu au un aport bogat de nutrienți, dar au și un indice glicemic mare, motiv pentru care pot determina creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Credit foto: Shutterstock