Orezul este, fără doar și poate, un aliment versatil, pe care-l poți folosi chiar și pentru prepararea unor salate.

Orezul poate fi folosit atât pentru prepararea unor mâncăruri pe care le poți servi atât calde, cât și reci. De aceea, atunci când ești pe fugă și îți dorești să mănânci ceva sănătos încearcă aceste rețete de salate cu orez. Pentru un aport nutritiv mai mare se recomandă, însă, să folosești orez brun sau chiar negru, care este mai puțin procesat, dar care conține o cantitate mare de fibre, vitamine și minerale.

Salată cu orez, smochine și feta

Ingrediente necesare:

- 150 grame de orez brun
- 150 grame de feta
- 200 grame de frunze de spanac
- două linguri de ulei de măsline
- o lingură de muștar
- o lingură de miere
- opt smochine

Mod de preparare:

Într-o oală, fierbe 500 ml de apă, iar când a dat în clocot, adaugă orezul. Lasă-l la fiert până s-a înmuiat, după care trece-l printr-un jet de apă rece și strecoară.

Taie brânza feta sub formă de cuburi, iar smochinele în sferturi. Spală și frunzele de spanac.

Într-un bol mic, amestecă ingredientele pentru dressing, și anume uleiul de măsline, mierea și muștarul.

Într-un bol de salată, pune orezul, frunzele de spanac, brânza, smochinele și dressingul.

Salată cu orez, linte și avocado

Această rețetă este ideală pentru un prânz sau cină, dar și pentru o masă festivă.

Ingrediente necesare:

- 200 grame de orez basmati gătit
- 150 grame de linte fiartă
- trei fructe de avocado
- doi ardei iuți
- o ceapă mică
- o salată verde
- o lingură de ulei de măsline
- o lingură de oțet
- sare
- semințe de susan

Mod de preparare:

Primul pas pentru a găti această rețetă este să fierbi lintea și orezul separat, în apă cu sare.

Între timp, curăță și taie sub formă de cubulețe fructele de avocado, dar și ardeii, ceapa și salata.

Pune toate ingredientele într-un bol, iar apoi spală frunzele de salată și rupe-le.

Într-un bol mic, prepară un dressing din ulei de măsline, oțet balsamic, sare și piper.

La final, pune ingredientele într-un bol, adaugă dressingul, legumele și decorează cu semințe de susan.