N-a mai rămas mult timp până când te vei bucura de timpul petrecut la piscină ori la malul mării, așa că dacă ai început să te antrenezi ca să fii într-o formă de invidiat, ar trebui să-i acorzi o atenție sporită și dietei.

Să-ți tonifiezi abdomenul poate fi o provocare, însă dacă te antrenezi constant și urmezi o dietă echilibrată, dorința ta va deveni realitate, și anume vei avea un abdomen sculptat.

Care sunt alimentele care n-ar trebui să se regăsească în dieta ta, află mai jos:

Cartofi prăjiți

Cartofii prăjiți conțin o cantitate mare de grăsimi saturate, care pot determina apariția unor boli metabolice. Iar dacă îi vei combina și cu pâine, poți să uiți de abdomen tonifiat. În plus, aceștia conțin o cantitate mare de calorii, motiv pentru care ar trebui să eviți să-i consumi.

Evită să dai savoare mâncărurilor cu ajutorul sosurilor

Da, poate că gustul lor este savuros, însă acestea sunt o sursă bogată de grăsimi saturate, calorii și chiar substanțe chimice. Acestea nu te vor ajuta niciodată să slăbești, ci îți pot declanșa probleme de anxietate. Alege să le înlocuiești cu ingrediente bio, iar dacă le adori, consumă-le doar o dată pe săptămână.

Carne procesată

Unele persoane consideră că mezelurile sunt o sursă de proteine, însă carnea procesată este dăunătoare pentru sănătatea ta. Pe lângă savoarea deosebită, acestea conțin o cantitate mare de chimicale, care pot determina probleme cu metabolismul, diabet, boli de inimă. În plus, conțin o cantitate mare de sare și grăsimi care sunt responsabile de apariția inflamațiilor.

Prăjituri

Acestea pot fi foarte înșelătoare, întrucât deși pot fi vândute ca având un aport caloric scăzut, acestea conțin zahăr și alți aditivi care vor determina creșterea în greutate.

Alimente sărate

În timp ce unele persoane adoră preparatele dulci, altele sunt îndrăgostite de cele sărate. Acestea nu sunt, însă, benefice pentru sănătatea ta, deoarece sodiul sporește retenția de apă, cauzând inflamații. În același timp, crește riscul de a dezvolta hipertensiune și probleme renale.

Pentru a-ți defini abdomenul, însă, specialiștii în nutriție recomandă creșterea consumului de fructe, cereale și proteine. Odată ce sunt absorbite în organism, ele vor crește masa musculară. 

Credit foto: Shutterstock