Proteinele sunt esențiale pentru regenerarea țesuturilor și a celulelor. Acestea ajută, de asemenea, la normalizarea nivelului de zahăr din sânge și ameliorează senzația de foame. Totuși, nu toate alimentele sunt o sursă excelentă de proteine, motiv pentru care îți recomandăm să descoperi ce alimente n-ar trebui să lipsească din dieta ta.

Potrivit nutriționiștilor, există alimente care conțin proteine, dar în același timp sunt o sursă și de grăsimi saturate, sodiu și alte ingrediente care nu sunt benefice pentru sănătate, așa cum este baconul. Din acest motiv îți recomandăm să descoperi câteva alimente care conțin proteine sănătoase, ce contribuie la menținerea sănătății.

Ouăle

Potrivit nutriționiștilor, ouăle sunt ideale pentru micul dejun și sunt o sursă bogată de proteine, dar și de aminoacizi. Totodată, produsele lactate cu un conținut scăzut de grăsimi, fructe de mare și carne de pui ori curcan sunt recomandate, de asemenea, fiind o sursă de proteine sănătoase.

Piept de curcan

Pieptul de pui și de curcan, fără piele, însă, sunt ideale pentru consolidarea țesuturilor și pentru dezvoltarea masei musculare. Acestea sunt alimente care au un conținut scăzut de grăsimi saturate și de sodiu, motiv pentru care le poți consuma fără niciun stres. Se recomandă, însă, să optezi pentru variante bio, care nu conțin aditivi. Aceste alimente conferă un boost de energie și contribuie la menținerea sănătății creierului și, totodată, conține seleniu, un nutrient esențial pentru întărirea sistemului imunitar.

Somon și sardine

Aceste tipuri de pește gras sunt o sursă bogată de proteine și, în plus, au un conținut scăzut de sodiu și grăsimi saturate. Totodată, acestea conțin acizi grași Omega-3, un tip de grăsimi sănătoase ce contribuie la menținerea sănătății inimii. Totodată, studiile de specialitate au arătat că somonul poate spori pierderea în greutate și normalizarea nivelul de insulină.

Tofu

Obținut din soia, tofu este o sursă de proteine bune, deoarece conține toți cei nouă aminoacizi esențiali. Acesta conține, de asemenea, și fier și calciu, precum și izoflavone, despre care oamenii de știință spun că ajută la prevenirea bolilor de inimă, a osteoporozei și a unor forme de cancer.

Fistic

Un alt aliment care este o sursă bogată de proteine este fisticul. Acesta poate fi consumat ca și gustare, fiind o sursă nu doar de proteine, ci și de fibre și grăsimi nesaturate. Acesta conferă un plus de sațietate, împiedicând-te să mănânci în exces.

Credit foto: Shutterstock