Cea mai bună modalitate pentru a-ți păstra sănătatea inimii este să adopți o dietă echilibrată și să renunți la vicii. În același timp, însă, trebuie să știi că există câteva remedii naturale care te pot ajuta să-ți cureți arterele.

Potrivit experților în medicină naturopată, anumite remedii naturale pentru curățarea arterelor pot fi incluse în dieta ta, îmbunătățindu-ți astfel sănătatea și prevenind dezvoltarea unor afecțiuni ale inimii.

Să consumi frecvent grăsimi trans și grăsimi saturate și să ai un stil de viață sedentar înseamnă că arterele tale vor ajunge la un moment dat să fie acoperite de colesterol, ceea ce va duce la  hipertensiune arterială. Pentru a preveni apariția acestor probleme, însă, îți recomandăm să încerci aceste remedii simple, pe care le poți prepara în casă.

Consumă usturoi

Poate că mirosul de usturoi nu este cel mai plăcut din lume, însă usturoiul are beneficii asupra sănătății, ajutându-te să reduci nivelul de colesterol rău din sânge (LDL) și, în același timp, sporește nivelul de colesterol bun HDL. Pentru a-ți curăța arterele este indicat să consumi usturoi pe stomacul gol, dar și să încerci acest remediu natural.

Ai nevoie de:
- un cățel de usturoi
- sucul obținut dintr-o lămâie
- 250 ml de apă

Mod de preparare:

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să adaugi usturoiul și sucul de lămâie într-o cană cu apă fiartă. Lasă la răcit apoi.

Ulterior, păstrează amestecul în frigider pentru trei zile, strecoară totul, iar apoi depozitează-l iar în frigider.

Bea o linguriță din amestec înainte de fiecare masă, timp de 40 de zile. 

Include merele în dieta ta

Merele sunt o sursă excelentă de fibre, care sunt responsabile de reducerea nivelului de colesterol din sânge, la fel ca și flavonoidele. Acestea pot fi consumate proaspete, dar și sub forma unui smoothie.

Trebuie doar să treci prin blender două mere și trei morcovi, iar apoi să bei amestecul pe stomacul gol. O astfel de cură se va întinde pentru cel puțin șapte zile.

Bea suc de grapefruit

Despre grapefruit se știe că este o sursă bogată de antioxidanți și polifenoli. Tocmai de aceea, sucul de grapefruit este cea mai bună modalitate pentru a-ți curăța arterele și pentru a reduce nivelul de colesterol din sânge. Acesta ajută, de asemenea, la îmbunătățirea circulației sângelui, potrivit specialiștilor în medicină naturopată. Tot ce trebuie să faci este să storci fructele și să bei sucul pe stomacul gol.

Nu în ultimul rând, pentru a preveni apariția bolilor cardiovasculare este indicat să incluzi în dietă pește gras. Bogat în acizi grași Omega-3, peștele precum somon, sardine, macrou, ajută la reducerea colesterolului din sânge și asigură menținerea sănătății inimii.

Un superaliment pentru menținerea sănătății inimii este, de asemenea, ghimbirul, care este folosit pentru proprietățile terapeutice încă din cele mai vechi timpuri. Așadar, pentru a-ți păstra sănătatea inimii îți recomandăm ceaiul de ghimbir, pe care poți să-l îndulcești cu puțină miere.