Despre beneficiile ghimbirului s-a vorbit mult de-a lungul timpului, acesta fiind cunoscut pentru proprietățile terapeutice, întrucât ajută la combaterea problemelor digestive, ameliorează artrita și poate, de asemenea, să îmbunătățească aspectul pielii.

Ghimbirul, cunoscut sub numele științific de Zingiber officinale, este o plantă apreciată pentru proprietățile terapeutice. Cea mai utilizată parte a plantei este rizomul, care este folosită sub formă de cubulețe, pudră ori rasă. De asemenea, uleiul de ghimbir are, de asemenea, proprietăți terapeutice, fiind utilizat pentru ameliorarea multor afecțiuni.

Conform Journal of Oleo Science, uleiul de ghimbir are proprietăți antiinflamatorii, motiv pentru care este util pentru a combate apariția problemelor de sănătate ale rinichilor asociate cu inflamațiile. De asemenea, poate preveni intoxicarea cu cadmiu.

Alte studii de specialitate efectuate pe șoareci au arătat că uleiul de ghimbir poate ajuta la combaterea artritei reumatoide, întrucât reduce inflamațiile acute din încheieturi, dar și inflamațiile cronice.

De asemenea, potrivit medicinei tradiționale, inhalarea vaporilor de ulei de ghimbir poate ameliora amețelile, dar și voma.

Un alt studiu publicat în Journal of Cosmetic Science, uleiul de ghimbir acționează ca un antioxidant puternic, care combinat cu alte uleiuri ori creme sporesc problemele pielii.

Printre beneficiile uleiului de ghimbir se numără faptul că acționează ca un afrodisiac, fiind un remediu eficient pentru ameliorarea disfuncțiilor erectile.

Experții în medicină ayurvedică recomandă uleiul de ghimbir pentru combaterea problemelor emoționale, precum teamă, frică, lipsă de stimă.

Alți experți în medicină naturistă susțin că uleiul de ghimbir ajută la combaterea problemelor digestive, ajutând la ameliorarea indigestiei, a diareei, dar și a colicilor.

Cum poți să prepari uleiul de ghimbir, află mai jos:

Ai nevoie de:
- 500 de grame de ghimbir proaspăt
- 500 ml de ulei de măsline

Mod de preparare:

Spală rădăcina de ghimbir, după care las-o la uscat.

Ulterior, într-o oală adâncă, pune uleiul de măsline și trece prin răzătoare rădăcina de ghimbir. Adaugă totul peste uleiul de măsline și fierbe totul la foc mic pentru două ore.

Ulterior, strecoară totul și toarnă lichidul obținut în sticle și păstrează-le într-un loc întunecos. Acest ulei poate fi folosit pentru maximum șase luni.

Credit foto: Shutterstock