În diminețile răcoroase de toamnă se întâmplă să te trezești tot mai des cu dorința de a lua un mic dejun copios, care să-ți dea energie pentru a-ți îndeplini task-urile. Totuși, atunci când vrei să slăbești, acest lucru poate fi o problemă, însă îți propunem să descoperi câteva rețete simple, care te pot ajuta să te și bucuri de mic dejun, dar și să slăbești.

Fulgi de ovăz cu unt de migdale și banane

Această combinație este delicioasă pentru un mic dejun în zilele reci de toamnă. Și, în plus, n-ai nevoie de multe ingrediente și nici de prea mult timp pentru a-l prepara.

Așadar, pentru a pregăti acest preparat, ai nevoie de:

- 350 ml de apă
- două cești cu fulgi de ovăz
- un praf de sare
- două banane
- două linguri de unt de arahide
- o mână de migdale tocate
- două linguri de sirop de agave

Mod de preparare:

Într-un ibric, pune apa la fiert, iar când a dat în clocot, ia-o de pe foc, adaugă fulgii de ovăz și sare. Gătește la foc mic pentru cinci minute, amestecând încet.

Ulterior, când lichidul s-a evaporat, adaugă bananele tăiate felii, untul de arahide, migdalele și siropul de agave. Amestecă bine, pentru a se încorpora. Adaugă puțin lapte, dacă compoziția este prea groasă.

Shakshuka

Această rețetă este delicioasă și este perfectă pentru zilele reci de toamnă, fiind chiar și bogată în nutrienți.

Pentru a o prepara ai nevoie de:

- trei lignuri de ulei de măsline
- o ceapă mare, tocată mărunt
- un ardei gras roșu
- un ardei gras galben
- trei căței de usturoi
- două linguri de chimen
- o cană de harissa
- 200 grame de roșii tocate cubulțe
- patru ouă
- o legătură de pătrunjel

Mod de preparare:

Într-o tigaie întinsă, pune uleiul de măsline la încins, iar apoi adaugă ceapa și ardeiul tocat mărunt. Condimentează cu sare și gătește pentru câteva minute, până când legumele se înmoaie.

Adaugă și usturoiul tocat mărunt și lasă la gătit pentru un minut, precum și chimenul și harissa. Amestecă bine.

Creează patru găuri în tigaie, după care sparge ouăle. Condimentează fiecare ou cu sare, iar apoi pune totul la cuptor pentru 20 de minute, până când ouăle sunt gătite bine.

Servește cu pătrunjel tocat mărunt.

Toast cu avocado

Cea mai bună rețetă pe care o poți încerca atunci când ești pe fugă este, fără doar și poate, toastul cu avocado.

Pentru a-l prepara, ai nevoie de:

- două felii de pâine integrală
- două fructe de avocado bine coapte
- un praf de sare
- o jumătate de linguriță de fulgi de ardei iute
- sucul obținut dintr-o lămâie

Mod de preparare:

Pune pâine la prăjit.

Între timp, curăță fructele de avocado, iar apoi zdrobește pulpa cu o furculiță.

Adaugă sucul de lămâie, sare și piper, și fulgi de ardei iute, după gust, dacă îți plac.

Pune amestecul peste feliile de pâine și servește imediat. Poți presăra și niște parmezan, pentru un plus de savoare.

Credit foto: Shutterstock