Omletele reprezintă o modalitate simplă prin care poți consuma niște proteine de bună calitate la micul dejun. Ouăle sunt o sursă bogată de proteine, ceea ce înseamnă că acestea conțin toți cei nouă aminoacizi care sunt elemente de bază ale proteinelor, ajutând astfel la întărirea mușchilor, precum și la regenerarea țesuturilor și a fibrelor.

Cei mai mulți dintre nutriționiști îți recomandă să mănânci dimineața, la micul dejun, iar omletele pot fi variante sănătoase și ușor de gătit, mai ales să poți încorpora numeroase legume și alte ingrediente care conțin antioxidanți și fibre esențiale pentru menținerea sănătății.

Care sunt rețetele de omletă pe care le poți încerca pentru a slăbi rapid, află mai jos:

Omletă realizată din albușuri, ideală pentru pierderea în greutate

Pentru a reduce nivelul de colesterol din sânge și pentru a-i oferi organismului nutrienții de care are nevoie poți prepara o omletă din două albușuri și un ou. Conține o cantitate mai mică de calorii, motiv pentru care ajută la pierderea în greutate. De asemenea, colina, care se regăsește în aceasta, contribuie la menținerea sănătății creierului.

Omletă cu ardei verzi și roșii

Grație aportului de antioxidanți, dar și de vitamina A, C și B, ardeii verzi ajută la combaterea efectelor nocive date de radicalii liberi asupra organismului și, în plus, poate contribui la pierderea în greutate, întrucât au un conținut scăzut de grăsimi și de calorii.

Pentru a te bucura de efectele acestora îi poți include în omletă. Ai nevoie de două ouă, câteva roșii tocate cubulețe, dar și o lingură de brânză cheddar, care îi oferă organismului un boost de grăsimi saturate.

Omletă cu ceapă caramelizată

Ceapa caramelizată este recunoscută pentru gustul savuros, iar pentru a te bucura de aceasta îți propunem să o incluzi în omletă. Poți adăuga și puțină brânză. Ouăle conțin proteine, iar ceapa este o sursă bogată de fibre și antioxidanți, motiv pentru care reprezintă o combinație simplă, dar benefică pentru sănătate.

Totodată, pentru a spori pierderea în greutate nu uita să consumi cel puțin doi litri de apă pe zi și alege să mănânci echilibrat la prânz, dar mai ales seara.

Credit foto: Shutterstock