Odată cu înaintarea în vârstă, persoanele pot experimenta pierderi de memorie. Pentru a evita, însă, aceste probleme de sănătate este important să incluzi în dietă alimente care îmbunătățesc puterea de concentrare, contribuind astfel la menținerea sănătății creierului.

Conform unui studiu realizat de oamenii de știință de la Harvard Health, creierul este mereu în ”funcțiune”, ceea ce înseamnă care nevoie de ”combustibil”. Acesta vine din ceea ce mănânci, motiv pentru care este foarte important să consumi alimente care previn pierderea memoriei și care îmbunătățesc funcția cognitivă.

”Există numeroase alimente pe care le poți consuma pe parcursul unei zile pentru a-ți hrăni creierul, dar și pentru a-ți îmbunătăți performanța cognitivă.”, declară David Brendan, specialist fitness, potrivit eatthis.com.

Care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumi la micul dejun, află mai jos:

Fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz pot avea numeroase beneficii pentru sănătate, printre care reducerea inflamațiilor, normalizarea nivelului de glucoză din sânge, dar și îmbunătățirea sănătății intestinale. Grație aportului bogat de fibre, aceștia pot contribui la menținerea sănătății creierului.

Ba mai mult, un studiu realizat la Universitatea Tsukuba a arătat că o dietă bogată în fibre este asociată cu un risc mai scăzut de demență. De asemenea, dacă vei adăuga semințe de in în fulgi de ovăz efectele asupra creierului vor fi mai mari, întrucât acestea conțin acid alfa-linolenic (ALA), o grăsime sănătoasă care stimulează funcția cortexului cerebral”.

Smoothie cu sfeclă și fructe de pădure

Sfecla este un aliment care contribuie la îmbunătățirea sănătății creierului. Dacă nu-ți place, însă, gustul, o poți consuma sub formă de smoothie, în combinație cu fructe de pădure și iaurt.

Conform nutriționiștilor, sfecla conține nutrienți ce pot spori circulația sângelui în creier, îmbunătățind astfel performanța mentală. Tot ce trebuie să faci este să combini într-un blender sfeclă roșie cu ingredientele favorite - afine, mure, coacăze, zmeură, o lingură de granola, câteva curmale și iaurt ori apă de cocos. Amestecă un minut, după care consumă acest amestec.

Afine

Fie că alegi să le combini cu fulgi de ovăz ori iaurt grecesc, fie că le mănânci pur și simplu, afinele sunt o alegere inspirată pentru micul dejun, mai ales când îți dorești să-ți îmbunătățești sănătatea creierului.

Potrivit unor studii de specialitate, afinele ajută la reducerea riscului de apariție a bolii Alzheimer, grație aportului de flavonoide.

Nuci

La micul dejun ar trebui să fie consumate și nuci, conform nutriționiștilor. Grație aportului de acizi grași Omega 3, dar și de proteine, vitamina E și antioxidanți, nucile reduc inflamațiile din organism, încetinesc procesul de îmbătrânire și contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății creierului.

Credit foto: Shutterstock