Guacamole sau sosul mexican cu avocado poate fi consumat ca atare ori ca garnitură pentru tot felul de preparate, motiv pentru care în articolul de astăzi îți propunem să descoperi câteva rețete simple pe care le poți încerca la tine acasă.
Care sunt rețetele de guacamole pe care le poți pregăti chiar tu, află mai jos:
Guacamole - rețeta originală
Această rețetă este cea tradițională, motiv pentru care îți recomandăm să respecți rețeta întocmai.
Ingrediente necesare:
- o roșie mare
- două fructe de avocado
- o ceapă de mărime medie
- un ardei roșu
- două lingurițe de coriandru proaspăt
- sucul obținut dintr-o lămâie
- ulei de măsline
- sare, duă gust
Mod de prepparare:
Spală și taie roșia în cubulețe mici.
Taie, de asemenea, și ceapa sub formă de cubulețe mici. La fel și ardeiul roșu.
Taie fructele de avocado, îndepărtează sâmburii, după care pasează pulpa. Amestecă toate ingredientele bine, după care condimentează cu sare și pune sucul de lămâie și uleiul de măsline.
Guacamole cu brânză
O altă rețetă de guacamole pe care o poți încerca este cea cu brânză, care este mult mai sațioasă și poți consuma ca atare.
Ingrediente necesare:
- un fruct de avocado
- 100 grame de brânză ricotta
- sucul obținut dintr-o jumătate de lămâie
- o ceapă de mărime medie
- un ardei verde
- câteva frunze de coriandru proaspăt
- sare și piper, după gust
Mod de prepare:
Curăță fructul de avocado și taie-l felii, după care pasează-l. Adaugă sucul de lămâie ca să nu oxideze.

Taie ceapa cubulețe mici, dar și ardeiul și corinadrul proaspăt.
Amestecă toate ingredientele cu ajutorul unui blender până obții o pastă omogenă. Servește cu legume sau ouă.
Guacamole cu somon
Această rețetă este extrem de sănătoasă, întrucât peștele este și el o sursă bogată de acizi grași Omega-3.
Ingrediente necesare:
- două fructe de avocado de mărime medie
- 170 grame de somon afumat
- 40 grame de iaurt grecesc
- o ceapă de mărime medie
- câteva frunze de coriandru proaspăt
- o lingură de muștar
- sucul obținut dintr-o lămâie
- sucul obținut dintr-un lime
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Taie fructele de avocado pe jumătate, după care pasează pulpa amestecată cu sucul de lime și de lămâie.
Taie somonul gătit pe grătar în bucăți mici, după care amestecă toate ingredientele.
Servește preparatul proaspăt gătit, înainte de a oxida.
Credit foto: Shutterstock