Strugurii sunt fructele vedetă ale sezonului de toamnă, iar aceștia pot fi incluși cu ușurință în salate. De aceea, astăzi îți propunem să încerci trei rețete de salate cu struguri simple.
Salată cu struguri albi și fenicul
Ingrediente necesare:
- 50 grame de nuci de pin
- 50 de grame de nuci
- sucul obținut dintr-o jumătate de lămâie
- 200 grame de struguri albi
- 400 grame de fenicul
- 150 grame de șuncă presată, tocată cbulețe
Ingrediente necesare pentru dressing:
- un gălbenuș de ou
- sare și piper, după gust
- trei linguri de oțet de mere
- două linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Spală feniculul și apoi taie-l cubulețe. Stropește-l cu suc de lămâie repede, ca să nu oxideze.
Ulterior, taie boabele de struguri pe jumătate și îndepărtează sâmburii.
Într-o tigaie, sotează nucile până capătă o culoare aurie, însă nu folosi ulei.
Într-un bol mic, amestecă ingredientele pentru dressing.
Într-un bol de salată, pune feniculul și strugurii, după care adaugă feliile de șuncă și decorează cu nuci. Toarnă dressingul, lasă la frigider pentru câteva minute, iar apoi servește salata.
Salată cu brânză de capră, struguri și semințe de susan
Brânza n-ar trebui să lipsească din dieta ta. Doar dacă suferi de intoleranță la lactoză ori ești alergică la lapte. Tocmai de aceea, pentru a te bucura de savoarea acesteia îți propunem o salată delicioasă, cu brânză, struguri și semințe de susan.
Ingrediente necesare:
- 100 grame de struguri
- o salată verde ori o pungă de mix de frunze de salată
- 200 grame de brânză de capră
- ulei de măsline extravirgin
- oțet din vin
- două linguri de semințe de susan
- sare, după gust
Mod de preparare:
Într-un bol, pune frunzele de salată spălate și rupte în bucăți, după care adaugă brânza tocată cubulețe.
Adaugă apoi strugurii, semințele de susan și pune uleiul de măsline și oțetul balsamic. Condimentează cu sare, amestecă bine, iar apoi servește salata.
Salată cu conopidă, struguri roșii, pătrunjel și piper
Această rețetă nu doar că este savuroasă, dar are proprietăți antiinflamatorii, motiv pentru care este musai să o incluzi în alimentația ta.
Ai nevoie de:
- o conopidă
- o legătură de pătrunjel
- un cățel de usturoi
- 250 grame de struguri roșii
- un ardei gras
- o linguriță de paprika
- o lingură de ulei de măsline
- o lingură de oțet din vin
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Rupe conopida în buchețele mici, iar apoi, într-o oală, pune apă la fiert. Când a dat în clocot, pune conopida și las-o câteva minute. Strecoar-o bine.
Într-o tigaie întinsă, pune uleiul de măsline, adaugă cățelul de usturoi tocat felii, iar apoi pune și paprika și amestecă bine, să nu se ardă. Adaugă și conopida și oțetul de vin.
La final, pune totul într-un bol, adaugă strugurii și ardeiul tocat cubulțe, dar și pătrunjelul.
Condimentează cu sare după gust.
Credit foto: Shutterstock