Fără îndoială, creveții sunt printre cele mai versatile ingrediente pe care le poți găti. Se gătesc rapid, sunt nutritivi și pot fi incluși în numeroase rețete. Din acest motiv, îți recomandăm să descoperi câteva rețete simple, pe care le poți încerca la tine acasă.
Salată de creveți
Ingrediente necesare:
- 200 grame de creveți decorticați
- o lingură de ulei de măsline
- o ceapă roșie, tocată mărunt
- o tijă de țelină
- o legătură de mărar proaspăt
- o legătură de salată
- sare și piper, după gust
- o lingură de maioneză
- sucul obținut dintr-o lămâie
- o lingură de muștar Dijon
Mod de preparare:
Pune cuptorul la preîncălzit la 200 grade, iar apoi, într-o tavă de copt, pune o hârtie de copt, după care pune creveții și stropește-i cu ulei de măsline, sare și piper.
Lasă-i la cuptor până când capătă o culoare opacă, timp de 5-7 minute.
Într-un bol, așează salata, ceapa roșie tăiată mărunt, țelina tăiată cubulețe și mărr, după care amestecă ingredientele pentru dressing și creveții.
Servește preparatul imediat.
Salată cu creveți și mango
Ingrediente necesare:
- 200 grame de creveți decorticați
- o lingură de ulei de măsline
- sare și piper, după gust
- o jumătate de varză, tocată mărunt
- un fruct de mango
- un porumb
- un avocado, tăiat felii
- o mână de nuci
- câteva frunze de busuioc proaspăt
Ingrediente necesare pentru dressing:
- două linguri de miso
- o lingură de ghimbir ras
- două linguri de miere
- două linguri de suc de lime
- o lingură de ulei de măsline
- o lingură de ulei se semințe de susan
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele necesare pentru dressing și amestecă-le bine.
Condimentează creveții cu sare și piper, după care călește-i pentru câteva minute, până când capătă o culoare opacă.
Amestecă varza tăiată cubulețe, fructul de mango, porumbul și feliile de avocado, iar apoi adaugă dressingul și amestecă bine.
Servește salata cu creeți, nuci tăiate și busuioc.
Orez cu creveți
Ingrediente necesare:
- patru linguri de unt nesărat
- o ceapă medie, tăiată mărunt
- cinci căței de usturoi
- o linguriță de fulgi de ardei
- sare și piper, după gust
- 100 grame de orez
- un pahar cu vin alb
- 200 grame de creveți
- o lingură de coajă de lămâie rasă
- sucul obținut dintr-o lămâie
- pătrunjel proaspăt.
Mod de preparare:
Într-o tigaie, pune la încălzit untul, după care adaugă ceapa și gătește-o pentru câteva minute. Adaugă și usturoiul și fulgii de ardei, iar apoi gătește un minut, cât să se întrepătrundă aromele.
Adaugă apoi și orezul și vinul și gătește câteva minute, până când se înmoaie bine. Adaugă apă sau supă de legume și lasă la fiert.
Adaugă apoi și creveții, condimentează cuu sare și piper și lasă-i să se gătească pe ambele părți.
Pune totul într-o farfurie, adaugă sucul de lămâie, coaja de lămâie rasă și pătrunjelul proaspăt. Condimentează cu sare și piper, iar apoi servește preparatul cald.
Credit foto: Shutterstock