Atunci când temperaturile din termometre cresc semnificativ, dorința ta de a găti scade dramatic. Din acest motiv îți venim în ajutor cu câteva rețete simple, pe care să le încerci rapid.
Salată de roșii cu mozzarella
Ingrediente necesare:
- 150 grame de mozzarella
- 200 grame de roșii
- câteva frunze de busuioc
- ulei de măsline
- ceapă roșie
Mod de preparare:
Taie roșiile sub formă de felii ori în sferturi, iar ceapa fâșii subțiri.
Într-o farfurie întinsă, pune roșiile, ceapa și mozzarella intercalate, iar deasupra presară ulei de măsline, frunze de busuioc proaspăt și sare și piper.
Salată Caeser cu varză kale
Dacă adori salata Caeser, dar parcă te-ai plictisit să o tot gătești, îți recomandăm să încerci o variantă reinterpretată, cu varză kale.
Ingrediente necesare:
- o varză kale, tocată mărunt
- o varză albă, tocată mărunt
- dressing Caeser
- 100 grame de parmezan ras
- 100 grame de crutoane condimentate
Mod de preparare:
Toacă ambele tipuri de varză sub formă de fâșii subțiri, după care pune-le într-un bol, adaugă dressingul Caeser, precum și parmezanul ras și crutoanele.
Servește salata imediat.
Avocado umplut cu bacon de curcan
Această rețetă simplă nu doar că este o sursă bogată de proteine și carbohidrați complecși, ci și de grăsimi sănătoase, fapt pentru care îți recomandăm să o gătești fie la cină, fie la micul dejun.
Ai nevoie de:
- un fruct de avocado
- două ouă
- trei felii de bacon de curcan
- o lingură de suc de lămâie
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Într-o tigaie întinsă, frige feliile de bacon pe ambele părți, până devin crocante.
Taie-le felii subțiri și lasă-le deoparte, pe niște prosoape din hârtie.
Taie fructul de avocado pe jumătate, adaugă sucul de lămâie, iar apoi sparge ouăle și condimentează cu sare și piper.
Pune totul la cuptor pentru 15-20 de minute, iar apoi adaugă feliile de bacon și servește acest preparat.
Humus
Ingrediente necesare:
- 500 grame de năut
- sucul obținut din două lămâi
- 100 ml de ulei
- două linguri de pastă de susan
- patru căței de usturoi
- câteva fire de pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Pentru a pregăti această rețetă trebuie să pui năutul în apă rece cu o seară înainte. Ulterior, pune năutul la fiert în apă cu sare, după care scurge-le și mixează-le bine.
Adaugă apoi pasta de susan, sucul de lămâie și uleiul. Continuă să amesteci bine, după care adaugă și usturoiul pisat.
Servește năutul cu pătrunjel proaspăt tocat și lămâie.
Credit foto: Shutterstock