Arsurile la stomac sau pirozis, potrivit denumirii medcale, sunt descrise ca fiind simptome ale unei afecțiuni gastrice ori ale unui stil de viață haotic. Ele se instalează, de obicei, după o masă copioasă, în momentul în care conținutul din stomac ajunge în esofag.

Consumul excesiv de cafea, alcool și băuturi carbogazoase sunt doar câțiva dintre factorii care determină apariția arsurilor la stomac, întrucât îl pot irita și conferi acea senzație de arsură. Ele pot fi ameliorate, însă, prin adoptarea unui stil de viață sănătos, dar și cu ajutorul unor remedii naturiste, pe care îți propunem să le descoperi mai jos:

Ceai de scorțișoară

Scorțișoara este cunoscută pentru proprietățile antiinflamatorii și antiseptice, fapt pentru care este un aliat de nădejde pentru reducerea arsurilor la stomac. Potrivit experților în medicină naturopată, nutrienții regăsiți în scorțișoară reduc inflamațiile de la nivelul mucoasei stomacului și neutralizează acizii din stomac.

Pentru a prepara ceai de scorțișoară ai nevoie de:

- o lingură de pudră de scorțișoară
- o lingură de miere
- 250 ml de apă

Mod de preparare:

Într-un ibric, pune apa la fiert, iar apoi adaugă pudra de scorțișoară.

Lasă la fiert pentru zece minute, apoi strecoară și lasă la răcit. Adaugă miere și consumă amestecul la 30 de minute după ce ai mâncat.

Ceai de salată

Poate că îți sună ciudat, însă ceaiul de salată verde este un aliat de nădejde pentru combaterea iritațiilor stomacului, dar și pentru ameliorarea indigestiei și a arsurilor la stomac, întrucât conține nutrienți care au proprietăți antiinflamatorii.

Pentru a pregăti ceai de salată verde ai nevoie de:

- cinci frunze de salată verde
- 250 ml de apă

Mod de preparare:

Rupe frunzele de salată, spală-le bine, după care pune-le într-un ibric în care ai pus apa clocotită.

Lasă să infuzeze pentru zece minute, după care strecoară amestecul și servește ceaiul.

Suc de aloe vera

Grație proprietăților digestive, sucul de aloe vera este unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste pentru ameliorarea arsurilor la stomac. Nutrienții regăsiți în aloe vera ajută la hrănirea florei bacteriene din intestine și reduce riscul de a suferi de boli digestive și infecții.

Pentru a prepara suc de aloe vera ai nevoie de:

- cinci linguri de gel de aloe vera
- 400 ml de apă
- două linguri de miere
- două linguri de suc de lămâie

Mod de preparare:

Adaugă toate ingredientele într-un blender, iar apoi amestecă bine, până obții consistența dorită.

Bea sucul ori de câte ori simți că te confrunți cu arsuri neplăcute.

Credit foto: Shutterstock