Când vine vorba de îngrijirea feței este important să ai un ritual riguros, însă trebuie să știi că există și câteva remedii simple, la îndemâna oricui, pe care le poți încerca pentru a-i conferi un boost de luminozitate pielii.

Expunerea la soare, poluarea, stresul și carențele nutriționale sunt doar câțiva dintre factorii care determină pielea să-și piardă din strălucire odată cu înaintarea în vârstă. Astăzi, însă, îți recomandăm să descoperi câteva remedii simple, ieftine, pe care le poți încerca.

Pentru a-i conferi pielii tale un boost de luminozitate este esențial să ai un ritual de curățare a pielii bine pus la punct, de la care să nu abați niciodată pentru a elimina impuritățile.

Mască cu iaurt și ulei de migdale

Această combinație de ingrediente ajută la conferirea unui plus de luminozitate pielii, dar are rolul de a trata și anumite probleme. Grație acidului lactic, aceste ingrediente ajută la normalizarea pH-ului pielii și la combaterea acneei și a punctelor negre.

Ai nevoie de:

  • două linguri de iaurt
  • o lingură de ulei de migdale
  • două picături de ulei de lemn de santal

Mod de preparare:

Amestecă bine cele trei ingrediente, după care aplică pasta obținută pe piele și lasă să acționeze 20 de minute. Ulterior, clătește bine cu apă caldă. Pentru efecte sporite, încearcă această mască de 2-3 ori pe săptămână.

Ulei esențial de lămâie și ulei de trandafir

Această combinație de ingrediente este eficientă pentru a-i conferi pielii un plus de strălucire. Sporește producția de colagen, astfel că determină prevenirea semnelor de îmbătrânire prematură.

Ai nevoie de:

  • șase picături de ulei esențial de lămâie
  • 20 de picături de ulei esențial de trandafir

Mod de preparare:

Combină ingredientele într-un bol, după care aplică amestecul obținut pe față. Lasă să acționeze 30 de minute, după care curăță fața. Folosește această mască de trei ori pe săptămână.

Ceai de mușețel și miere

Dacă vei consuma ceaiul de mușețel cu mierea vei obține o loțiune excelentă pentru a-i reda pielii fermitatea și strălucirea. Înmoaie niște dischete demachiante în această soluție, după care tapotează pielea. Ajută la îmbunătățirea aspectului pielii, închide porii și este ideală pentru a-i conferi un plus de strălucire.

Credit foto: Shutterstock