Petele hepatice, cunoscute și sub numele de ”ficat la fața locului” ori ”pete de la ficat”, sunt acele pete pigmentare cauzate îmbătrânirea prematură, dar și de expunerea prelungită la soare.

Petele hepatice sunt mai mari decât alunițele ori decât negii, având un diametru de 2-3 cm, însă sunt mai deschise la culoare decât ele.

Multe pete hepatice au o formă asemănătoare cu ficatul ca organ, ceea ce se pare că le-a dat numele în popor, însă ele pot fi tratate cu ușurință, cu ajutorul unor remedii naturiste.

Care sunt cele mai eficiente remedii naturiste pentru combaterea petelor, află mai jos:

Turmeric

Ingrediente necesare:

- o linguriță de turmeric
- 50 ml de laptee

Mod de preparare:

Amestecă ingredientele până obții o pastă omogenă, fără cocoloașe, după care aplic-o pe zonele afectate.

Este indicat să o aplici seara și să o lași să acționeze peste noapte, iar apoi să eviți expunerea la soare.

Ceapa

Potrivit experților în medicină naturopată, ceapa are proprietăți excelente în ceea ce privește ameliorarea petelor inestetice de pe piele cauzate de ficat.

Tot ce trebuie să faci este să tai o ceapă în două, după care să o aplici masând circular pe zonele afectate de pete. Lasă să acționeze sucul de ceapă pentru cel puțin 30 de minute.

Aloe vera

Aloe vera are numeroase proprietăți terapeutice, iar potrivit naturopaților, această plantă poate ajuta chiar și la ameliorarea petelor de pe piele.

Astfel, pentru a scăpa de petele care-ți dau bătăi de cap trebuie doar să aplici gelul extras dintr-o frunză de aloe pe zonele afectate. Așteaptă să acționeze cel puțin 20 de minute, după care clătește cu apă din abundență. Dacă poți, lasă gelul de aloe vera să acționeze chiar și două-trei ore.

Castravete

Despre castravete se știe că are proprietăți purifiante, însă acesta ajută și la eliminarea petelor de la ficat.

Tot ce trebuie să faci este să-ți masezi pielea afectată de pete cu felii de castravete, după care să aștepți să acționeze 40 de minute. Ulterior, clătește cu apă caldă.

De asemenea, o altă modalitate de a te bucura de efectele castraveților este să-i treci prin blender și să aplici pasta obținută pe zonele afectate. Așteaptă 20 de minute să acționeze, iar apoi îndepărteaz-o cu apă rece.

În plus, pentru a evita apariția petelor este indicat să folosești creme cu factor de protecție UV.