Odată cu instalarea sezonului rece nu este de ajuns să-ți pui pe tine haine groase ori să stai sub pătură. Este important și să-ți întărești sistemul imunitar, pentru ca organismul tău să facă față cu brio temperaturilor scăzute din termometre și, de asemenea, să aibă șansa de a lupta în fața răcelilor și gripei.

Potrivit specialiștilor, suplimentele alimentare și exercițiile fizice te pot ajuta să-ți întărești sistemul imunitar, însă obiceiurile alimentare joacă un rol important în ceea ce privește imunitatea. Ba mai mult, experții în nutriție susțin că anumite obiceiuri pe care le poți face la micul dejun îți pot sabota micul dejun fără să-ți dai seama.

Care sunt greșelile pe care le poți face la micul dejun și se pot reflecta într-un sistem imunitar slăbit, află mai jos:

Prea mult zahăr adăugat

Micul dejun este, fără doar și poate, cea mai importantă masă a zilei și joacă un rol important în ceea ce privește întărirea sistemului imunitar, dar ar fi bine să fii atentă la cantitatea de zahăr pe care o consumi.

”Cereale integrale, prăjituri, clătite, gofre..toate conțin o cantitate mare de zahăr, iar dacă mai ții cont și de siropuri..cantitatea de zahăr crește semnificativ.”, a explicat un specialist, potrivit eatthis.com. De asemenea, acesta a subliniat că un consum prea mare de zahăr poate afecta negativ celulele albe ale sângelui, care sunt responsabile de combaterea infecțiilor.

Chiar dacă nu mănânci în fiecare dimineață clătite, poți alege să-ți pui zahăr în cafea ori să consumi cereale integrale, care conțin, de asemenea, zahăr. Toate aceste obiceiuri îți pot afecta sistemul imunitar.

Renunți la sucul de portocale

Chiar dacă încerci să elimini zahărul din dieta ta, acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la zahărul natural, regăsit în sucuri naturale și în fructe.

Atunci când oamenii încearcă să-și limiteze consumul de zahăr renunță la sucul de portocale de la micul dejun, care este o greșală uriașă. Potrivit nutriționiștilor, dacă nu conține zahăr adăugat, sucul de portocale este un aliat de nădejde pentru întărirea sistemului imunitar și, în plus, are proprietatea de a combate inflamațiile.

Lipsa de vitamina D îți poate afecta sistemul imunitar

Vitamina D joacă un rol important în ceea ce privește imunitatea, iar acest nutrient este regăsit în alimente precum somon, cereale integrale, ouă, lapte și anumite sucuri naturale. Sărind peste micul dejun, însă, înseamnă să renunți la aceste surse de vitamina D, iar în sezonul rece, când nu mai ești expusă soarelui, poți ajunge să te confrunți cu o carență, ce se va manifesta, de asemenea, printr-un sistem imunitar slăbit.

Uiți de importanța proteinelor

Potrivit specialiștilor, proteinele joacă și ele un rol important în ceea ce privește sistemul imunitar. Pâinea prăjită consumată la micul dejun poate fi o sursă de carbohidrați, dar ouăle, laptele și chiar anumite produse de patiserie sunt o sursă excelentă de proteine, care ajută la întărirea sistemului imunitar.

Credit foto: Shutterstock