Primele săptămâni de vară au adus vreme capricioasă, însă în curând soarele ne va răsfăța, fapt pentru care îți propunem să încerci câteva rețete de supă cremă ce te vor ajuta să înfrunți temperaturile ridicate.
Odată cu venirea verii vei avea tendința să-ți dorești să mănânci mai ușor, iar pe lângă salate și alte preparate, supele sunt o alegere inspirată. În plus, combinând ingrediente naturale și bogate în nutrienți îi vei da organismului tău un boost de energie.
Care sunt cele mai bune rețete de supe pe care le poți încerca, află mai jos:
Supă de roșii cu porumb și ardei
Ingrediente necesare:
- 300 de grame de roșii
- 150 de grame de porumb
- o ceapă
- doi ardei
- doi căței de usturoi
- apă
- 100 de grame de creveți decorticați
- două linguri de oțet
- o lingură de ulei de măsline extra virgin
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Curăță ceapa și taie-o sub formă de solzișori, după care curăță ardeiul de semințe și taie-l sub formă de cubulețe.
Călește ceapa, după care adaugă ardeiul, porumbul și usturoiul.
Ulterior, adaugă roșiile, apa și condimentează cu sare și piper.
La final, călește și creveții și folosește-i pentru a decora supa.
Supă rece de avocado și iaurt
Ingrediente necesare:
- două fructe de avocado
- un măr verde
- un lime
- două iaurturi naturale
- 800 ml de apă
- semințe de chia
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Curăță fructele de avocado și îndepărtează-le sâmburii, după care taie-le sub formă de cubulețe. Adaugă-le în blender cu suc de lime și amestecă totul, până obții o pastă cremoasă.
Spală mărul, taie-l în sferturi și îndepărtează semințele. Adaugă apoi iaurtul, apa și sarea și amestecă în blender.
Amestecă totul și lasă la frigider pentru cinci ore. Servește supa cu semințe de chia.
Supă cremă rece de năut și morcovi
Ingrediente necesare:
- 400 de grame de morcovi
- o țelină mică
- o ceapă
- 200 de grame de năut
- 500 ml de apă
- o lingură de smântână de gătit
- trei linguri de ulei de măsline
- trei căței usturoi
- sare, după gust
- un praf de chilli
Mod de preparare:
Curăță morcovii, țelina și ceapa, după care taie-le sub formă de cubulețe și fierbe-le în apă cu ulei de măsline.
Între timp, scurge năutul din conservă și pune-l într-o tigaie cu o lingură de ulei de măsline, sare, chilli și usturoi.
Când năutul a căpătat o culoare aurie, iar legumele pot fi întrepătrunse cu furculița, adaugă totul în blender și mixează bine. Adaugă și smântâna.
Condimentează cu sare, după gust, iar apoi servește supa cremă cu smântână, frunze și pătrunjel și un praf de chilli.
Credit foto: Shutterstock