Toamna nu este doar sezonul în care gospodinele își pregătesc cu grijă borcanele pentru cămară, ci și cel în care ai ocazia să-ți răsfeți papilele cu supe creme de legume pregătite în casă, ce sunt extrem de nutritive și sănătoase.

Descoperă trei rețete delicioase pe care trebuie să le încerci, mai jos:

Supă cremă de ciuperci

Ingrediente necesare:

- 600 grame de ciuperci
- 100 ml de smântână
- 100 ml de lapte
- 500 ml de supă de legume
- o ceapă de mărime medie
- doi căței de usturoi
- două linguri de ulei de măsline
- un cartof
- o legătură de mărar
- sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Curăță și taie ceapa și usturoiul, după care călește-le într-o tigaie adâncă, în care ai pus uleiul de măsline.

Ulterior, când acestea au căpătat o culoare aurie, adaugă ciupercile tăiate felii subțiri. Lasă-le la gătit câteva minute, după care toarnă supa de legume și cartoful tăiat cubulețe.

Spre final, când legumele au fiert, condimentează cu sare și piper, după gust. Poți să adaugi și cimbru ori alte condimente, iar înainte să îndepărtezi tigaia de pe foc, adaugă laptele. După 30 de minute, trece totul prin blender, împreună cu smântâna. Decorează cu mărar tocat mărunt și servește cu crutoane.

Supă cremă de conopidă cu brânză

Ingrediente necesare:

- 800 grame de conopidă
- 500 ml de supă de legume ori de pui
- o ceapă de mărime medie
- 50 grame de unt
- 100 ml de smântână
- 100 grame de brânză (cheddar sau gouda)
- sare și piper, după gust
- 1-2 frunze de dafin
- câteva frunze de cimbru

Mod de preparare:

Primul pas pentru a pregăti această supă delicioasă este să desfaci inflorescențele conopidei. Păstrează, însă, o parte nedesfăcută, pentru a o folosi la decor.

Ulterior, într-o oală adâncă, pune untul la topit și ceapa tocată mărunt. Condimentează cu puțină sare, iar apoi adaugă conopida desfăcută în buchețele și soteaz-o timp de zece minute. Ai grijă să amesteci din când în când, ca să nu se ardă.

După zece minute, adaugă supa, cimbrul și dafinul. Așteaptă să dea în clocot, iar apoi adaugă bucățile mari de conopidă. Lasă la fiert pentru zece minute.

Îndepărtează apoi firele de cimbru și frunzele de dafin, precum și bucățile mari de conpidă. Trece totul prin blender, adaugă smântână și condimentează. Pune apoi bucățile de conopidă și mai lasă la fiert pentru câteva minute.

Servește supa de conopidă, caldă, decorată cu brânză rasă și puțin piper.

Supă cremă de dovleac

Ingrediente necesare:

- două kilograme de dovleac de plăcintă
- doi litri de supă de pui
- două cepe mari, tăiate mărunt
- doi morcovi, tăiați cubulețe
- doi căței de usturoi
- două țije de țeină
- două fire de rozmarin
- o jumătate de ardei iute
- ulei de măsline extravirgin
- sare și piper, după gust
- câteva frunze de salvie

Mod de preparare:

Într-o tigaie întinsă, pune puțin ulei de măsline la încins, iar apoi adaugă frunzele de salvie și sotează-le câteva secunde. Îndepărtează-le, iar apoi, în uleiul rămas adaugă ceapa, țelina, morcovul, rozmarinul și ardeiul iute. Condimentează cu sare și piper.

După zece minute, când acestea s-au înmuiat, adaugă dovleacul și supa și lasă la fiert pentru 30 de minute.

Trece totul prin blender, condimentează cu sare și piper și servește supa cu crutoane.

Credit foto: Shutterstock