Vremea continuă să fie capricioasă, însă nu ar fi rău să te pregătești de sezonul cald. Astfel, între petreceri la piscină, vacanțe și grătare, ar trebui să fii atentă și la alimentație și să incluzi în dietă salate.
Care sunt cele mai bune salate pe care le poți încerca în acest sezon, află mai jos:
Salată de mango cu avocado și friptură la grătar
Dacă ai făcut un grătar și ți-a mai rămas niște carne, alege să o folosești pentru prepararea unei salate simple, dar extrem de delicioasă.
Ai nevoie de:
- 200 de grame de carne de vită ori de pui pregătită pe grătar
- o salată verde sau 200 de grame de frunze de spanac
- un fruct de mango
- o roșie
Ingrediente necesare pentru dressing:
- un cățel de usturoi
- câteva frunze de busuioc
- o lingură de miere
- o linguriță de rozmarin
- câteva frunze de mărar
- o linguriță de pudră de ceapă
- un fruct de avocado
- sare și piper
Mod de preparare:
Combină toate ingredientele necesare pentru dressing și amestecă-le bine cu ajutorul unui blender.
Într-un bol mare, rupe frunzele de salată, taie roșiile sub formă de felii subțiri, fructul de mango și friptura, după care adaugă sosul.
Salată de couscous și pesto
Ingrediente necesare:
- 250 de grame de couscous
- doi căței de usturoi
- 100 ml de ulei de măsline
- un dovlecel mediu
- 50 de grame de frunze de busuioc proaspăt
- o jumătate de cană de nuci de pin, ușor prăjite
- 100 de grame de cașcaval ras
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Într-o tigaie întinsă, pune la încins uleiul de măsline, după care adaugă couscousul. Condimentează cu sare și piper și gătește câteva minute, până capătă o culoare aurie.

Adaugă apoi un pahar cu apă caldă, și lasă la gătit la foc mediu, pentru alte 8-10 minute, până când apa a fost absorbită.
Când couscousul s-a gătit, frige pe grill dovlecelul tăiat felii, stropit cu ulei de măsline, sare și piper.
Într-un bol mare, pune couscousul, adaugă și celelalte ingrediente, iar apoi servește salata.
Salată de cartofi cu turmeric
Ai nevoie de:
- 300 de grame de cartofi tăiați felii
- o ceapă roșie
- câteva frunze de pătrunjel verde
- un cățel de usturoi
- două linguri de oțet de mere
- o lingură de muștar dijon
- câteva frunze de cimbru verde
- o jumătate de lingură de turmeric
- o jumătate de lingură de pulbere de ghimbir
- sare și piper
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Într-o oală adâncă, fierbe șase căni de apă cu sare. Adaugă cartofii și fierbe-i pentru 15 minute. Strecoară, iar apoi taie-i sub formă de felii și pune-i într-un bol cu ceapa tăiată și cu pătrunjel.
Folosind un blender, amestecă usturoi, oțet, muștar, cimbru, sare și piper. Procesează un minut, iar apoi adaugă puțin ulei de măsline și mai amestecă pentru 20 de minute.
Pune sosul obținut peste cartofi, adaugă pătrunjel verde tocat și condimentează cu sare și piper, după gust.