Creșterea în greutate, oboseala, durerile articulare, probleme ale pielii ori cele digestive sunt doar câteva dintre problemele de sănătate ce pot fi cauzate de inflamațiile cronice, care se manifestă atunci când sistemul imunitar este slăbit și nu mai poate reduce riscul de apariție a unor boli.

De multe ori, inflamațiile pot fi cauzate de un stil de viață defectuos. Acestea pot cauza deteriorarea celulelor, motiv pentru care specialiștii recomandă renunțarea la tutun și alcool, la consumul de carne roșie și de zahăr, dar și a altor alimente procesate pentru a combate inflamațiile.

Totodată, există niște băuturi care sunt recunoscute pentru proprietatea de a reduce inflamațiile din organism, precum:

Suc de ananas

După nenumărate studii, oamenii de știință au stabilit că o băutură care are proprietăți antiinflamatorii puternice este sucul de ananas, deoarece acest fruct conține bromelaină, o enzimă regăsită în această fruct. Conform unui studiu publicat în revista Foods, bromelaina are efecte terapeutice, ajutând la reducerea riscului de cancer, a arsurilor, precum și a bolilor cardiovasculare, deoarece are proprietăți antiinflamatorii. De asemenea, sucul de ananas este recomandat și persoanelor care se confruntă cu artrită reumatoidă, ajutând la reducerea durerilor de genunchi și a inflamațiilor în cazul pacienților cu osteoartrită.

Lapte cald cu turmeric

Această combinație de ingrediente este benefică pentru persoanele care suferă de boli cronice, dar, totodată, ajută la ameliorarea durerilor cauzate de osteoartrită. Motivul? Faptul că turmericul conține curcumin, un nutrient care are proprietăți antiinflamatorii. Turmericul poate fi incorporat cu ușurință și în smoothie-uri, însă se recomandă să fie amestecat cu lapte cald, deoarece acesta conține un plus de grăsimi ceea ce duce la absorbția mai rapidă a nutrienților.

Ceai verde

Ceaiul verde este considerată cea mai sănătoasă băutură pe care o poți consuma. Are un aport bogat de antioxidanți, motiv pentru care sporește arderea grăsimilor. Cea mai bună variantă de ceai verde pe care o poți consuma este matcha, deoarece conține o cantitate mare de EGCG, care este unul dintre cei mai puternici polifenoli.

Ceai de ghimbir

Rădăcina de ghimbir poate fi un aliat de nădejde pentru a ameliora inflamațiile cronice. Potrivit Arthritis Foundation, ceaiul de ghimbir ajută la ameliorarea durerilor articulare.

Credit foto: Shutterstock