Hipotiroidismul este definit ca fiind o afecțiune ce se manifestă la nivelul glandei tiroide, prin funcționarea deficitară temporară ori permanentă a acesteia în ceea ce privește producția de hormoni tiroidieni.

Potrivit specialiștilor, persoanele care suferă de hipotiroidism se confruntă cu un deficit de tirotropină ori TSH, acel hormon de stimulare tiroidiană de la nivelul glandei hipofize, dar și deficit de TRH, hormonul responsabil de producția tirotropinei la nivelul hipotalamusului.

Hipotiroidismul apare, îndeosebi, în cazul femeilor cu vârste între 35-65 de ani, dar și în cazul celor care suferă de boli autoimune, precum scleroză multiplă, artrită reumatoidă, boală celiacă, boala Addison, anemie, tulburare bipolară.

Persoanele care suferă de această afecțiune o pot ține sub control cu ajutorul unor ceaiuri obținute din plante, precum:

Ceai de lemn-dulce

Cel mai simplu remediu natural de a ține sub control această afecțiune este ceaiul de lemn-dulce, întrucât acesta reglează nivelul de hormoni tiroidieni.

Ai nevoie de:
- 5 grame de lemn-dulce
- 250 ml de apă

Amestecă lemnul dulce în apă caldă, acoperă vasul și lasă să infuzeze pentru 10 minute. Strecoară totul, apoi consumă amestecul pe stomacul gol, de 3 ori pe săptămână.

Ceai de ghimbir

Ghimbirul nu doar că stimulează îmbunătățirea circulației sanguine ci ajută și la ameliorarea simptomelor de hipotiroidism. Acesta ajută, de asemenea, la ameliorarea oboselii, dar și a hipertensiunii.

Ai nevoie de:
- 5 grame de rădăcină de ghimbir ras
- 250 ml de apă

Amestecă ghimbirul ras cu apa caldă, apoi așteaptă să infuzeze pentru 10 minute. Strecoară și bea o cană de ceai de ghimbir pe stomacul gol. Poți, de asemenea, să bei una și seara.

Ceaiul de piper Cayenne

Recomandat pentru îmbunătățirea circulației sângelui, dar și pentru a ține sub control hipotiroidismul este ceaiul de piper Cayenne.

Ai nevoie de:

- un gram de piper Cayenne
- 250 ml de apă

Adaugă piperul Cayenne peste apa caldă, lasă la infuzat pentru 10-15 minute, după care bea amestecul dimineața, pe stomacul gol, de 2-3 ori pe săptămână.

Credit foto: Shutterstock