Orezul este un aliment la îndemâna oricui și extrem de sățios, motiv pentru care poate fi folosit pentru a prepara numeroase rețete.
Orezul poate fi gătit ca mâncare caldă, dar și rece și, în plus, are o valoare nutrițională bogată, motiv pentru care n-ar trebui să eziți să-l incluzi în salate. Este, însă, indicat să consumi orez brun, întrucât acesta are valori nutriționale mai importante. Spre deosebire de orezul alb, acesta conține o cantitate mare de fibre, de vitamine și minerale. Potrivit unui studiu publicat în Antioxidants, orezul brun conține fitochimicale bioactive.
De asemenea, nutriționiștii susțin că orezul brun este o sursă excelentă de energie, întrucât are un conținut bogat de carbohidrați. Are, de asemenea, un aport bogat de minerale, precum calciu, fier și este bogat și în vitamine, între care niacină, tiamină și riboflavină.
Rețete cu orez pe care trebuie să le încerci:
Salată de orez cu brânză feta și smochine
Ingrediente necesare:
- 300 de grame de orez brun
- 150 de grame de brânză feta
- spanac verde, proaspăt
- patru linguri de ulei de măsline extra virgin
- o lingură de muștar
- o lingură de miere
- opt smochine
Mod de preaprare:
Pune apă la fiert, iar apoi adaugă orezul. Când boabele de orez s-au înmuiat, strecoară totul și trece printr-un jet de apă rece.
Ulterior, taie brânza feta în cubulețe, la fel și smochinele. Spală spanacul și taie-l, de asemenea, mărunt.
Într-un bol mic, amestecă uleiul de măsline, mierea și muștarul.
La final, amestecă orezul cu legumele și amestecul de ulei și muștar, condimentează cu sare și piper și consumă totul.
Salată verde cu orez, linte și avocado
O rețetă simplă, dar delicioas este, fără doar și poate, această salată simplă.
Ai nevoie de:
- 150 de grame de orez brun
- 100 de grame de linte fiartă
- un fruct de avocado
- doi ardei iuți
- o ceapă
- o salată verde
- o lingură de ulei de măsline extra virgin
- o lingură de oțet
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
La început, fierbe orezul și lintea.
Ulterior, curăță fructul de avocado și taie-l sub formă de cubulețe. Taie și ardeii iuți, dar și ceapa.
Spală salata și rupe-o sub formă de bucăți de mărime medie.
Între timp, într-un bol, amestecă uleiul de măsline cu oțetul și condimentează cu sar eși piper.
Așază toate ingredientele într-un bol, adaugă niște semințe de susan și serește această rețetă delicioasă la prânz ori cină.
Salată de orez cu pește afumat
Somonul afumat ori codul sunt tipuri de pește recomandate pentru salate, motiv pentru care îți recomandăm o rețetă delicioasă, pe care o poți consuma oricând.
Ai nevoie de:
- 300 de grame de orez
- doi castraveți mari
- opt ridichi
- o pară
- 150 de grame de somon afumat
- 150 de grame de cod afumat
- un lime
- patru linguri de ulei de măsline
- o lingură de sos de soia
Mod de preparare:
La fel ca și în cazul celorlalte rețete, fierbe orezul, iar apoi lasă-l la răcit.
Între timp, spală și taie sub formă de cubulețe ridichile, iar castraveții, dar și para.
Ulterior, pune toate ingredientele într-un bol cu orezul și amestecă bine.
Adaugă bucățile de somon și cod, condimentează și servește acest preparat imediat.
Poftă bună!
Credit foto: Pexels