Să-ți menții nivelul de colesterol din sânge sub control poate fi o adevărată provocare, însă este esențial pentru menținerea sănătății.

Colesterolul mărit este o problemă cu care se confruntă cea mai mare parte din populație, fapt pentru care există numeroși oameni care își doresc să găsească metode pentru a reduce nivelul de colesterol din sânge.

Deși nu doare și poate trece cu ușurință neobservat, colesterolul în exces poate afecta arterele, determinând apariția unor afecțiuni precum ateroscleroză sau infarct.

Pentru a preveni, însă, aceste afecțiuni este indicat să-ți ții sub control nivelul de colesterol din sânge, prin intermediul dietei și a unui stil de viață sănătos.

Cele mai simple sfaturi pentru a reduce nivelul de colesterol

Potrivit nutriționiștilor, persoanele care își doresc să-și reducă nivelul de colesterol din sânge trebuie să consume 15-30 de grame de fibre pe zi, întrucât acestea ajută la absorbția grăsimilor și a zahărului din sânge. Astfel, legumele, ovăzul, fructele precum banane, mere, căpșuni sunt esențiale. De asemenea, sunt indicate și grăsimile sănătoase, precum cele din uleiul de măsline, din fructele uscate sau din nuci.

Persoanele care suferă de colesterol mărit n-ar trebui să consume produse lactate, carne roșie, chipsuri, alcool și nici dulciuri. De asemenea, ține cont că ar trebui să consumi fructe într-o cantitate moderată, întrucât fructoza poate determina acumularea trigliceridelor.

Ce sucuri poți să bei pentru a-ți regla nivelul de colesterol din sânge, află mai jos:

Pentru a reduce nivelul de colesterol din sânge este important să consumi legume. Iar o modalitate simplă de a le include în dietă este să-ți prepari sucuri ori smoothie-uri.

Suc de țelină pentru reglarea colesterolului

Ai nevoie de:

- o sfeclă roșie
- 50 de grame de căpșuni
- 50 de grame de afine
- sucul obținut dintr-o portocală
- o lingură de fulgi de ovăz
- 250 ml de apă

Spală afinele, cășunile și sfecla. Taie-le cubulețe și trece-le prin blender. Adaugă și fulgii de ovăz, sucul de portocale și apa, apoi amestecă bine, până obții o pastă omogenă.

Bea amestecul dimineața, pe stomacul gol. Este eficient pentru a reduce nivelul de colesterol din sânge.

Suc de lămâie și ananas pentru reducerea colesterolului

Ananasul este un alt aliment ce are puterea de a reduce colesterol. În plus, asociat cu lămâia, acesta este și mai benefic pentru sănătate, motiv pentru care îți propunem să încerci acest suc.

Ai nevoie de:
- 300 de grame de ananas
- sucul obținut din trei lămâi
- un cățel de usturoi
- o linguriță de scorțișoară
- 400 ml de apă

Folosind un blender, amestecă ananasul cu un pahar cu apă, apoi adaugă și sucul de lămâie și celelalte ingrediente și amestecă bine, până obții o pastă omogenă. Așteaptă să se răcească câteva ore, apoi servește băutura fie dimineața, pe stomacul gol, fie între mese. Te va ajuta nu doar să-ți reglezi nivelul de colesterol din sânge, ci și să-ți îmbunătățești digestia și să scapi de toxinele din organism.

Credit foto: Shutterstock