Sucurile naturale pot fi incluse în dieta femeilor însărcinate, întrucât acestea, alături de preparate nutritive, pot oferi nutrienții de care organismul are nevoie în timpul unei sarcini.

O alimentație echilibrată, din care nu lipsesc fructele și legumele, reprezintă aproape o garanție pentru aducerea pe lume a unui bebeluș sănătos. Iar o modalitate bună de a-i oferi organismului substanțele nutritive de care are nevoie este să consumi sucuri naturale, preparate în casă.

Care sunt ele mai bune rețete pe care le poți consuma în timpul sarcinii, află mai jos:

Suc de rucola cu mentă

Ingrediente necesare:

- sucul obținut dintr-o lămâie
- 100 grame de rucola
- 15 frunze de mentă
- un castravete fără coajă
- 100 grame de frunze de spanac

Mod de preparare:

Trece toate ingredientele prin blender și amestecă la viteză mare pentru trei minute. Consumă acest suc pe stomacul gol, de patru ori pe săptămână. Ia micul dejun după 30 de minute.

Suc de varză și mere

Ingrediente necesare:

- o lingură de rădăcină de ghimbir rasă
- o jumătate de măr verde
- 200 ml de apă
- sucul obținut dintr-o jumătate de lămâie
- trei frunze de lămâie
- o lingură de semințe de in
- două-trei frunze de varză

Mod de preparare:

Trece prin blender aceste ingrediente, iar apoi bea sucul obținut. Este indicat femeilor însărcinate pentru că este o sursă bogată de antioxidanți, acizi grași Omega-3, calciu, vitamina C și fier, motiv pentru care contribuie chiar și la dezvoltarea sistemului nervos a bebelușului.

Suc de ananas

Ingrediente necesare:

- o legătură de pătrunjel verde
- un castravete mic, fără coajă
- 100 grame de ananas, tăiat cubulețe
- 150 ml de apă
- o jumătate de lingură de ghimbir
- o pară
- miere, după gust

Mod de preparare:

Curăță castravetele de coajă, iar apoi toacă-l felii. Taie și ananasul sub formă de cubulețe, iar apoi trece totul prin blender. Adaugă miere, după gust și consumă băutura imediat. Acest suc ajută chiar și la combaterea constipației și, în plus, este o sursă bogată de vitamina B6, vitamina B1 și C, dar și acid folic, esențial în sarcină.

Credit foto: Shutterstock