Spanacul este, fără doar și poate, o sursă de substanțe nutritive, motiv pentru care îți propunem să încerci niște rețete delicioase cu spanac. Sunt nutritive, se prepară rapid și sunt ideale chiar și pentru micul dejun.
Spanacul este bogat în fier, calciu și fibre, motiv pentru care ajută la întărirea sistemului imunitar. Indiferent că alegi să-l consumi proaspăt sau sotat, spanacul trebuie să fie bine spălat înainte de a-l consuma.
Potrivit specialiștilor, pentru a-și păstra substanțele nutritive, este bine să fie fiert în apă cu sare, însă nu mai mult de 5 minute. Acesta conține și clorofilă, care ajută la detoxifierea sângelui, precum și la sporirea producției de celule roșii din sânge. Mai mult de atât, spanacul este o sursă excelentă de energie și te poate ajuta chiar și să slăbești.
Cum poți să incluzi spanacul în dieta ta, află mai jos:
Wrap cu spanac și alte legume
Ai nevoie de:
- un ou fiert tare
- o jumătate de avocado
- o jumătate de morcov
- 150 grame de dovleac
- o roșie
- 100 de grame de spanac
- sare și piper, după gust
- o linguriță de ulei de măsline
Mod de preparare:
Spală frunzele de spanac și lasă-le la uscat. Între timp, taie dovleacul și morcovii sub formă de cubulețe.
Ulterior, într-o tigaie întinsă, adaugă uleiul de măsline, morcovii și dovleacul, condimentează cu sare și piper și lasă la gătit, până când se înmoaie.
Într-o farfurie, întinde tortilla, după care adaugă frunzele de spanac, morcovii și dovleacul. Pune apoi oul fiert și tăiat cubulețe, feliile de avocado și roșiile.
Adaugă sare și piper după gust, dar stropește și cu puțin ulei de măsline.
Rulouri de spanac cu ton
Ai nevoie de:
- un avocado
- 150 de grame de ton
- un castravete
- 150 de grame de frunze de spanac
- sare și piper, după gust
- o linguriță de ulei de măsline
- o tortilla
Mod de preparare:
Spală frunzele de spanac, iar apoi lasă-le să se usuce.
Într-o tortilla, adaugă frunzele de spanac și tonul, dup care pune și fructul de avocado pasat și castravetele tăiat cubulețe.
Condimentează cu sare și piper, iar apoi rulează ca pe sushi. Apasă tare, ca să nu se deschidă.
Omletă cu spanac
Ai nevoie de:
- patru albușuri
- 150 de grame de frunze de spanac
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Spală frunzele de spanac bine, după care trece-le prin blender alături de ouă.
Într-o tigaie întinsă, adaugă puțin ulei și prăjește omleta pe ambele părți.
Odată ce a fost gătită, așaz-o într-o farfurie și servește-o cu pui ori cu legume.
Credit foto: Shutterstock