Îmbătrânirea este inevitabilă, nu este niciun secret pentru nimeni, însă cu ajutorul alimentației poți încetini apariția ridurilor și lăsarea pielii, motiv pentru care îți recomandăm să descoperi alimentele care ajută la sporirea producției de colagen și previne deteriorarea pielii cauzată de radicalii liberi.

Potrivit dermatologilor, pentru a preveni apariția ridurilor este indicat să adopți o dietă echilibrată, bogată în fructe și legume, întrucât toate acestea sunt o sursă bogată de vitamine și minerale ce ajută la sporirea producției de colagen.

Care sunt ingredientele care previn apariția ridurilor, află mai jos:

Broccoli

Deși nu este un aliment plăcut de multe persoane, broccoli este o sursă bogată de fibre și de proteine naturale, motiv pentru care ar trebui să-l incluzi în dietă pentru a preveni apariția ridurilor. Te poți bucura de efectele acestuia sotându-l cu puțin ulei de măsline și usturoi.

Spanac

Despre beneficiile spanacului s-a vorbit mult de-a lungul timpului, însă trebuie să știi că acesta este o sursă bogată de vitamina A, C, E și K, dar conține, totodată, și fier și magneziu, ajutând la dezvoltarea masei musculare. Îl poți consuma în omletă sau ca salată.

Avocado

Bogate în grăsimi sănătoase, fructele de avocado sunt considerate a fi adevărate comori pentru sănătate. Acestea sunt, de asemenea, și o sursă bogată de antioxidanți, vitaamine și au și proprietăți antiinflamatorii, motiv pentru care ajută la prevenirea apariției ridurilor. Le poți consuma în salate, cu omletă ori gătit ca tacos.

Morcovi, pere și caise

Pielea uscată și ridurile sunt parte din procesul de îmbătrânire, însă pentru a preveni aceste efecte poți include în dieta ta alimente bogate în retinol, care ajută la regenerarea celulelor pielii. Așadar, include în dieta ta alimente care conțin vitamina A și betacaroten, precum caise, piersici și morcovi.

Roșii

O sursă bogată de antioxidanți sunt, fără doar și poate, roșiile, care conțin licopen, un nutrient care ajută la prevenirea deteriorării pielii cauzată de efectele nocive dte de razele solare.

Măsline și ulei de măsline

Aceste ingrediente sunt consumate încă din cele mai vechi timpuri de multe persoane, întrucât conțin antioxidanți și vitamina E. Acești nutrienți nu doar că ajută la ameliorarea efectelor nocive date de radicalii liberi, dar, totodată, previn deshidratarea pielii.

Credit foto: Shutterstock