Flatulența este o problemă cu care se confruntă numeroase persoane, însă trebuie să știi că ea poate fi combătută cu ușurință, cu ajutorul unor remedii naturale simple. Scorțișoara și ghimbirul sunt doar două dintre ingredientele care ajută la eliminarea gazelor intestinale și la îmbunătățirea digestiei.
Pentru a trata flatulența îți propunem să descoperi câteva remedii naturale simple, pe care le poți prepara chiar la tine acasă.
Chimen pentru ameliorarea gazelor intestinale
Să adaugi puțin chimen în preparatele tale te poate ajuta să combați flatulența, potrivit unui studiu publicat în Iranian Red Crescent Medical Journal. Mai exact, acest ingredient ajută la îmbunătățirea digestiei alimentelor care de multe ori cauzează gaze, precum legumele, spre exemplu.
De asemenea, chimenul ajută la reducerea durerilor abdominale care determină flatulența.
Fenicul
Unul dintre cele mai eficiente ingrediente pentru reducerea flatulenței este, fără doar și poate feniculul. Atât semințele, rădăcinile, dar și frunzele conțin nutrienți care ajută la combaterea gazelor din tractul digestiv.
Feniculul ajută, de asemenea, la ameliorarea durerilor după ce ai mâncat și se crede că este un aliat de nădejde pentru combaterea constipației și a diareei. Nutriționiștii recomandă să bei ceai de fenicul ori să-l incluzi în salate, smoothie-uri, salate sau alte preparate.
Scorțișoara
Un alt ingredient recomandat pentru combaterea flatulenței este și scorțișoara. Aceasta a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri în medicina Ayurvedica iar unele studii au arătat că are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și antiseptice. Potrivit nutriționiștilor, scorțișoara îmbunătățește digestia, combate flatulența și chiar paraziții intestinali. De aceea, este indicat să o incluzi fie în cafea, in ceai sau alte preparate.
Ghimbir
La fel de eficient în ceea ce privește ameliorarea problemelor digestive este și ghimbirul. Acesta conține gingerol, un nutrient ce crește activitatea gastrointestinală. Poți consuma ghimbirul sub formă de infuzie, proaspăt sau inclus în supe, smoothie-uri sau alte preparate.
Credit foto: Shutterstock