Deși găsești o mulțime de sortimente de gemuri pe piață ar fi bine să nu le incluzi în alimentația ta, ci să-ți prepari unul acasă. În acest fel, te vei asigura că va conține ingrediente naturale și de calitate și, în plus, te va ajuta să-ți întărești sistemul imunitar.
Ca să-ți întărești sistemul imunitar ai la dispoziție numeroase modalități, iar una dintre ele constă în alimentație. Astfel, îți recomandăm să încerci o rețetă de gem simplă, pe care o poți pregăti în casă și care te va ajuta să-ți întărești sistemul imunitar.
De ce e important să ai un sistem imunitar puternic? Ei bine, acesta este responsabil de activarea mecanismelor de aparare a organismului, prevenind apariția bolilor și a infecțiilor. Mai exact, acești anticorpi pot distruge virusurile și bacteriile care pot determina apariția unor probleme de sănătate.
Există numeroase alimente care te pot ajuta să-ți întărești sistemul imunitar, dar gemul de mandarine este o adevărată comoară pentru sănătate, întrucât conține o cantitate mare de vitamina C.
100% natural, sărac în calorii, dar bogat în vitamina C, acest gem te va ajuta să-ți întărești sistemul imunitar. În plus, conține vitaminele B și E, potasiu, fosfor, calciu, fibre și aminoacizi, nutrienți care sunt benefici pentru menținerea sănătății.
Mai mult de atât, grație conținutului bogat de vitamina C, acest gem ajută organismul să răspundă atacurilor patogene și să recunoască virusurile și infecțiile mai rapid, activând mecanismele de apărare la timp. Astfel, va preveni apariția unor boli precum răceală, gripă și infecții ale tractului urinar.
Printre altele, poate preveni infecțiile respiratorii, poate spori vindecarea rănilor, stimulează eliminarea toxinelor din organism și sintetizarea colagenului.
Cum poți să prepari gem de mandarine:
Ai nevoie de:
- două kilograme de mandarine
- coaja a două mandarine
- sucul obținut dintr-o lămâie
- 250 de grame de zahăr bio
Mod de preparare:
Primul pas pentru a pregăti această rețetă este să cureți mandarinele, iar apoi să treci prin răzătoare două, pentru că ai nevoie și de coajă.
Ulterior, îndepărtează semințele și părțile albe, care de cele mai multe ori sunt amare.
După ce le-ai pregătit, pune-le într-o oală mare la fiert, alături de sucul de lămâie și de coaja de mandarine.
Dacă e necesar, adaugă puțină apă, ca să aibă o consistență mai bună.
De îndată ce a căpătat consistența dorită, adaugă zahărul bio puțin câte puțin.
Redu focul și lasă la fiert pentru 25-30 de minute, continuând să amesteci ca să nu se lipească.
Ulterior, stinge focul și lasă să se răcească pentru 15 minute. Pune-l în borcane și păstrează-le într-un loc răcoros.
Poți să consumi gemul de mandarine la micul dejun, cu pâine prăjită sau ca gustare.
Credit foto: Shutterstock