Combaterea stresului cotidian este un țel pe care și-l setează multe persoane în ziua de astăzi. Programul haotic, task-urile numeroase, diferite probleme și pur și simplu felul de a fi sunt doar câțiva dintre factorii care pot determina apariția stresului. Iar atunci când vorbim despre stresul cronic ori care se întinde pe o perioadă îndelungată, riscurile sunt mari.

Potrivit specialiștilor, stresul este factorul principal pentru apariția multor afecțiuni și poate afecta și calitatea vieții unei persoane. De aceea, este important să știi cum să gestionezi situațiile stresante, dar și cum poți să ameliorezi stresul cu ajutorul plantelor recunoscute pentru proprietățile terapeutice.

Stresul se manifestă diferit în rândul fiecărei persoane, însă unele dintre ele pot experimenta probleme digestive, migrene, insomnie, iritabilitate și chiar infecții. Pentru a preveni apariția acestor probleme îți propunem să descoperi câteva plante care sunt recunoscute pentru proprietățile terapeutice.

Valeriana, aliatul de nădejde pentru combaterea stresului

Valeriana este, fără doar și poate, una dintre cele mai comune plante eficiente pentru combaterea stresului. Aceasta ajută, de asemenea, și la combaterea insomniei. Totodată, valeriana ajută la menținerea activității cerebrale și încetinește ritmul de bătaie a inimii. Specialiștii recomandă să bei ceai de valeriană seara, înainte de somn, însă nu este indicat să-l consumi în paralel cu un tratament antidepresiv ori anxiolitic. Ginseng

Florile și frunzele de tei, recunoscute pentru proprietățile anxiolitice

Printre plantele recunoscute pentru proprietățile de a combate stresul se numără și teiul. Grație nutrienților pe care le conțin, frunzele de tei ajută la ameliorarea insomniilor, la tratarea anxietății și a stărilor de nervozitate. Tot ce trebuie să faceți este să beți 2-3 căni de ceai de tei pe zi ori să consumați tinctură.

Sunătoarea, eficientă pentru ameliorarea stresului cotidian

Recunoscută pentru aportul de hipercină, o substanță activă ce ajută la creșterea nivelului de serotonină, care este cunoscut și sub numele de hormonul fericirii, sunătoarea ajută la eliminarea stresului zilnic. Așadar, pentru a vă bucura de efectele acestei plante este indicat să consumați 2-3 căni de ceai de sunătoare pe zi, care vă vor ajuta să eliminați stresul zilnic și stările de anxietate.

Ceai verde, cea mai simplă modalitate pentru a scăpa de stres

Ieftin și la îndemâna oricui este și ceaiul verde, care este o sursă bogată de antioxidanți, ajutând chiar și la eliminarea stresului și anxietății, sporind nivelul de serotonină din organism. Consumați o cană sau două pe zi, însă de preferat în prima parte a zilei, întrucât acesta este recunoscut și pentru puterea de a conferi un boost de energie.

Ceaiul de mușețel, recunoscut pentru efectele calmante

Mușețelul se numără printre plantele terapeutice care au numeroase beneficii asupra sănătății. Totodată, acesta este un puternic sedativ, fapt pentru care experții în medicină naturopată îl recomandă pentru ameliorarea stresului. Pentru un aport de vitamine și minerale, consumă ceaiul de mușețel cu suc de mere și ghimbir. Această băutură te va ajuta să te relaxezi numaidecât.

Credit foto: Shutterstock