Tensiunea arterială mărită sau hipertensiunea reprezintă unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru apariția bolilor de inimă și a infarctului. Tensiunea arterială poate fi influențată de mulți factori, între care genetic, de boli ale rinichilor, dar și de medicamente sau stil de viață.

Cum poți să-ți ții sub control tensiunea arterială fără medicamente:

Redu consumul de sare

Sarea sau clorura de sodiu este folosită de mii de ani pentru conservarea alimentelor, însă, în același timp, ea este esențială pentru funcționarea optimă a organismului. Consumată în exces, însă, ea determină perturbarea echilibrului din organism, determinând creșterea tensiunii arteriale. Așadar, pentru a reduce riscul de a dezvolta boli de inimă și pentru a ține sub control tensiunea arteriala, alegeți să nu consumați mai mult de 5 g de sare pe zi.

Include în dietă alimente bogate în potasiu

Alimentele bogate în potasiu sunt esențiale pentru persoanele care prezintă un risc crescut de a se confrunta cu hipertensiune. Acesta este folosit de organism în numeroase procese și ajută chiar și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale. Potasiul poate fi găsit în numeroase fructe și legume precum banane, cartofi, spanac și linte.

Adoptă o dietă echilibrată

Pentru a-ți păstra tensiunea arterială sub control este necesară adoptarea unei diete echilibrate. Așadar, include în alimentație fructe și legume si adopta o dieta saraca în grăsimi saturate, zahăr și sare. În acest fel, îi vei conferi organismului tău nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa optim.

Menține-ți o greutate în limite normale

Când vine vorba de hipertensiune, un pas important în normalizarea ei este greutatea corporală. Așadar, fii atentă excesele alimentare și păstrează întotdeauna o greutate în limite normale.

De asemenea, pentru a evita problemele cu inima, alege să nu fumezi si nu consuma alcool in exces, întrucât acestea pot avea efecte negative asupra sănătății. Potrivit specialiștilor, sunt permise două pahare de vin pe zi pentru bărbați si doar unul pentru femei.