Hipertensiunea arterială este o afecțiune serioasă ce-ți poate deteriora inima. Potrivit unor statistici, unul din trei oameni din Statele Unite ale Americii suferă de hipertensiune arterială. Netratată la timp, ea determină creșterea riscului de atac de inimă și infarct.

Deși hipertensiunea arterială este o afecțiune cu care se confruntă multe persoane, există numeroase modalități prin care o poți ține sub control.

Fă mișcare regulat

Cea mai simplă modalitate de a-ți ține sub control tensiunea arterială este să faci mișcare zilnic. Exercițiile fizice vor ajuta la întărirea inimii dar și la pomparea sângelui, scăzând presiunea din artere. Chiar și mersul pe jos te poate ajuta să-ți ții sub control tensiunea arterială și să-ți îmbunătățești sănătatea inimii.

Redu aportul de sare din alimentație

Să mănânci sărat atunci când suferi de hipertensiunea arterială este o greșeală uriașă. Potrivit studiilor de specialitate, conținutul bogat de sare determină creșterea tensiunii arteriale și problemele de inimă, inclusiv infarctul.

Consumă mai puțin alcool

Să bei alcool îți poate crește, de asemenea, tensiunea arterială. Potrivit unor studii de specialitate, alcoolul este asociat cu o creștere a tensiunii arteriale cu 16% în cazurile de la nivel mondial. De cealaltă parte, cercetările au arătat că un consum moderat de alcool îți poate proteja inima. Consum moderat de alcool este definit ca fiind un pahar în cazul femeilor și două pentru bărbați.

Renunță la alimentele bogate în potasiu

Pentru a-ți regla tensiunea arterială evită să consumi alimente bogate în potasiu, precum roșii, cartofi, cartofi dulci, pepeni, banane, avocado, caise, lactate, ton, somon, nuci, semințe, fasole.

Renunță la consumul de cafeină

Dacă obișnuiești să bei cafea și te confrunți cu hipertensiune trebuie să știi că aportul de cafeină îți va cauza o creștere a tensiunii arteriale. Tocmai de aceea, ar fi bine să reduci consumul de cafea sau să o înlocuiești cu o variantă decafeinizată.

Învață să ții sub control stresul

Stresul este asociat cu hipertensiunea arterială, motiv pentru care ar trebui să înveți să-l ții sub control. De obicei, când ești stresat ai tendința să mănânci prost sau să bei alcool, ceea ce va determina apariția hipertensiunii. Așadar, pentru a te relaxa, ascultă muzică relaxantă și învață să muncești mai puțin.